29. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko Ehitus: paljude projektide teostamine on lükatud tulevikku

Merko Ehituse juhatuse liige Alar Lagus ütles aripaev.ee-le, et ehitustempo on aeglustunud pankade karmistunud laenutingimuste tõttu.

„Tuginedes meie värskele kvartaliaruandele, on ehituse kasvutempo aeglustunud seetõttu, et pankade karmistunud laenutingimused ning negatiivsed ootused majanduse edasise kasvus osas on vähendanud ettevõtete investeerimisaktiivsust ning paljude projektide teostamine on lükatud edasi tulevikku," rääkis Lagus.

Aasta teiselt poolelt tervikuna võib oodata sarnaselt kogu regiooni majandusele kasvu aeglustumist. „Oluline on ka silmas pidada, et sektori sesoonsuse tõttu on neljas kvartal ehituses traditsiooniliselt väiksema aktiivsusega kvartal, kuna võimalusel tehakse enamik töid pigem soojemal perioodil valmis," märkis juhatuse liige.

"Võrreldes 2006. aasta kolmanda kvartaliga kallines ehitusteenus Lätis 23,8%, Leedus 14,6% ning Eestis 12,1%, sealhulgas kallinesid tööjõukulud Lätis 40,4% ja Eestis 21,1%," kommenteeris Alar Lagus ehituse hinnatõusu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474