5. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapan näeb Eestis tänu heale inglise keele oskusele ahvatlevat partnerit

Jaapani majandusprofessor Hiromasa Kubo ütles Eesti Tööandjate Keskliidu seminaril „Jaapan – avastamata koostööpartner“, et Eesti on nende jaoks atraktiivne koostööpartner, kuna siin räägitakse head inglise keelt.

„Jaapanlased ei räägi võõrkeeli, sageli isegi mitte inglise keelt,“ tõdes Kubo. „Seetõttu otsitakse Ida-Euroopa riikides koostöövõimalusi. Eesti on meie jaoks atraktiivne, kuna inimesed räägivad siin head inglise keelt,“ rääkis ta.

Autotööstus on praegu põhiline Jaapani tootmisharu Euroopas. „Toyota investeeris äsja Tsehhi ning varustuse tootmist tuuakse üha enam Euroopasse,“ rääkis Kubo. Ühte suurimat koostööpartnerit Euroopas, Saksamaad, vahetavad üha enam välja Poola, Tsehhi, Slovakkia.

Sarnaselt Eestile seisab Jaapan peatselt silmitsi tööjõu probleemiga. „Demograafilised probleemid saavad tõsised olema ning pessimistina võiksin öelda, et ühel päeval tuleb tööjõudu sisse tuua. Meie praegune pensioniiga on 60 aastat, kuid kui see lükata 65le, saame tõsta oma produktiivsust,“ rääkis majandusprofessor Kubo.

EASi esinadaja Jaapanis Kosaku Yamaguchi ütles seminaril, et nende ülesanne on aidata erafirmasid, kes soovivad leida Jaapanis koostööpartnereid. „EASi ülesanne on teostada turu-uuringuid, samuti aidatakse kontakti saada avaliku sektoriga ning kaubanduskodadega,“ rääkis Yamaguchi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474