7. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mööbliturg järgib kinnisvaraturu langust

Pärnu mööblikaupluse TripleTrade tegevjuht Kristjan Kallu ütles aripaev.ee-le, et Eesti mööbliturgu ootab ees suur langus, kuna tarbimine on oluliselt vähenenud.

Kallu toob peamise põhjusena välja, et poole aastaga on mööblipakkujate arved kahekordistunud. „Tarbimine on vähenenud kolm korda võrreldes kolme aasta taguse ehituse ja kodude soetamise buumiga,“ lisas ta.

Lisaks tuleb üha enam juurde online-kaupluseid, neid on hetkel kümneid. „Tegelikult suudaks ainult üks internetikauplus Eestis edukas olla,“ andis Kallu hinnangu.

„Mööblihindadel on palju õhku vahel, mis võimaldab allahindlusi teha ning tarbijad ootavad ainult pakkumisi,“ lisas ta.

Kallu ütles, et praegu müüakse väga palju odavat importtoodangut, näiteks Poola kaupa, mis peab ainult 2-3 aastat vastu. Tema hinnangul on Eesti mööbliturul 50-60% importtoodangut.

„See, et palju väikseid tegijaid liigub turul ajutiselt ja müüb odavat mööblit, mõjutab suurte mööblikettide tööd,“ märkis Kallu.

„Kvaliteetmööblit peaks meie turul rohkem olema, mis kestab vähemalt ühe põlvkonna,“ tõdes tegevjuht. „Olukord paraneks, kui mööblile antakse pikem garantiiaeg – turult kaoks ebakvaliteetne kaup,“ lisas ta.

Kallu rääkis, et mööbliturgu mõjutab ka kinnisvara turu jahenemine. Aastaid tagasi, kui oli suur kinnisvara- ja kodusoetamisbuum, tekkis palju mööblifirmasid ning täna kõigile kliente ei jagu. „Kuid jõukaid kliente, kes korra aastas mööblit vahetavad jagub ikkagi,“ ütles Kristjan Kallu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474