13. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stahl rajas Pirita randa loata maja

Halvimal juhul 18 000kroonine trahv ja 10 000kroonine sunniraha ilmselt ei häiri kuigivõrd Bastioni suuromanikku Indrek Stahli, kes sai äsja katuse alla villa Tallinna ühes eksklusiivsemas piirkonnas Pirita plaažil.

Mähe-Kaasiku tee varjulises sopis asuv maja asub sama hästi kui Pirita plaažil (täpsemini seal, kus see läheb üle nudistide rannaks), kirjutas Eesti Ekspress.

Stahl hakkas veepiirist linnulennult saja meetri kaugusel asunud vana puithoone asemel 340ruutmeetrist villat püstitama läinud aastal, kuid detsembris peatas ehitusjärelevalve müüriladumiseni jõudnud tööd, kirjutas Eesti Ekspress. "Ta ehitas ilma õigusliku aluseta," sedastab ehitusjärelevalve juhataja Rain Seier, "ta tõttas sündmustest ette."

Stahlile kuulub Mähe-Kaasiku teel kõrvuti kaks krunti - numbritega 42 ja 48, sihtotstarvetega vastavalt elamumaa ja sotsiaalmaa, uus häärber ulatub paraku mõnikümmend sentimeetrit teisele, sotsiaalmaa krundile. "Üks maja peab olema ühe kinnistu peal," resümeerib Seier seaduse mõtte ja probleemi iva.

Ametnike sõnul ei mallanud ärimees oodata, mil asi vormistatud saab, vaid ehitas edasi, just see ajab pealinna legendaarsel "ehituspolitseinikul" Seieril harja punaseks, sest Stahl astus üle selgest keelust. "Seda me andeks ei anna," lubab Seier.

Ärimehe sõnul oli ehituse jätkamine kaine valik, kus ühel pool võimalik kuni 18 000kroonine trahv ja teisel pool mühinal kallinevad ehitushinnad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474