18. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti ehitajad muutsid Rootsi palgamudelit

Rootsi ametiühingute piirangud Läti ehitusfirmale Laval Partnerile sunnivad rootslasi muutma palgastandardeid.

Euroopa Kohus ütles, et ametiühingublokaadid kahandavad Rootsi atraktiivsust välisfirmade silmis, kuna muudavad nende turul tegutsemise veelgi raskemaks ning piiravad samas teenuste vaba liikumist, kirjutas politiken.dk. Kohtuotsus võib tähendada, et palgastandardid peavad saama seaduse osaks. See muudaks väga palju Skandinaavia süsteemi, kus ametiühingud ja tööandjad lepivad palgastandardites kokku.

Läti firmat esindav Rootsi jurist ütles, et Rootsi palgamudelit on tahetud mitu korda muuta, kirjutas aftonbladet.se. Ta lisas, et diskussioon ametiühingu ja tööandjate liidu vahel on kujunenud parajaks sasipuntraks. Euroopa Kohtu otsus üllatas Rootsi tööhõiveministrit ning ta ütles, et nüüd tuleb palkade määramise seadust muuta.

Euroopa Kohus leidis, et Rootsi liidud ei saa välisfirmadele peale suruda kohalikku palgasüsteemi.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474