18. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn hakkab uimastite vastu võitlema

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku algatada alkoholismi, narkomaania ja HIV/AIDSi leviku ennetamise arengukava koostamine.

Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt koostatakse arengukava aastateks 2008-2012. Arengukava koostamise eest vastutab Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet, teavitas Tallinna linnavalitsus. "Arengukava elluviimisest saadav kasu väljendub uimastavate ainete kasutamise ja HIV/AIDSi leviku vähenemises ja Tallinna elanike tervisekäitumise paranemises," ütles abilinnapea Merike Martinson.

Arengukava eesmärk on ära hoida elanike, eeskätt noorte riskikäitumisega kaasnevaid probleeme nagu tervisehäired, sotsiaalprobleemid, marginaliseerumine, kuritegevus, õppeedukuse langus, koolist väljalangemine, töövõime kaotus jne. Arengukavas määratletakse Tallinna linna asutuste tegevus nimetatud tervisekäitumise riskide ennetamiseks.

Arengukava koostamisel lähtutakse riiklikust HIVi ja AIDSi strateegiast aastateks 2006-2015, narkomaania ennetamise riiklik strateegia aastani 2012, strateegiast "Tallinn 2025", Tallinna arengukavast aastateks 2006-2021 ja Tallinna linna eelarvestrateegiast aastateks 2008-2011.Arengukava koostamisse kaasatakse sotsiaalministeeriumi ja tervise arengu instituudi eksperte, linnavolikogu sotsiaalkomisjoni liikmeid, linna ametite esindajaid, linnaosade valitsuste ametnikke, kolmanda sektori partnerite spetsialiste, haridusasutuste õpetajaid, endiseid sõltlasi, HIV positiivseid inimesi, aktiivseid koolinoori ning vajadusel muid asjassepuutuvaid isikuid.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474