23. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inglismaal kinnisvara hinnad kukuvad

Suurbritannia kinnisvarahinnad langesid neljandat kuud järjest septembris käsikäes globaalse krediidikriisi intensiivistumisega, kirjutab LHV analüütik Kristjan Kaar finantsportaalis.

Majade keskmine müügihind langes 1% võrreldes möödunud kuuga ehk 227.438-le naelale. Eelmisest aastast saadik on kinnisvara keskmine müügihind langenud 3.3%. Bank of England peaökonimisti Spencer Dale sõnul muutub olukord kinnisvaraturul veelgi halvemaks järgmise paari kuu jooksul. "Hinnatase langes kõige rohkem idapiirkonnas, kus kinnisvarahinnad odavnesid kuuga 5.3%. Kagupiirkonnas kukkus hinnatase 3.9%, kuid Londonis kallines kinnisvara 4% pärast 5.3%-list odavnemist augustis," osutab Kaar.

Confederation of British Industry raportis väljendati, et Suurbritannia majandus langes stagnatsooni juba juulis – majanduskasv seiskus teies kvartalis. Peaminister Gordon Brown võttis käesoleval kuul vastu seaduse, et kinnisvara ostja, kes ostab kinnisvara alla 175,000 naela riigile makse tasuma ei pea. Sellest hoolimata on uue kinnisvara ostunimekiri kinnisvara agentide sõnul tublisti lühenenud, kirjutab analüütik.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474