3. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara loobub ärist Simferopolis Ukrainas

Arco Vara väljub Ukrainas Simferopolis asuvast kaubanduskeskuse projektist, teatas firma börsile.

Vastavalt kavatsuste protokollile oli Arco Varal võimalus kuni 30.09.2008 osta 50% aktsiatest kaubanduskeskuse projektis Simferopolis, Ukrainas. Tehingu eest on partnerile ettemaksuna tasutud 8 mln dollarit (90,3 mln krooni; 5,8 mln eurot) ning antud allutatud laenu summas 2 mln dollarit (22,6 mln krooni; 1,4 mln eurot).

Arco otsustas projektist loobuda, mille tulemusena kohustub partner tagastama Arco poolt tehtud ettemaksu ja allutatud laenu koos intressidega kokku 10,3 mln dollari (116,2 mln krooni; 7,4 mln euro) väärtuses. Maksed on tagatud Eesti ettevõtte ASi Ühendatud Kapital garantiiga.

"Kuigi projekt ise sobib Arco Vara pikaajalisse strateegiasse ja partner on kogenud kaubanduskeskuste arendaja, siis algne tehingusse sisenemise struktuur ja hind ei arvesta kõrgemat finantseerimisriski ja kapitali hinda," ütles Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere.

Muude riikide seas ka Eestis aktiivselt tegutseva investeerimispankuri Joakim Heleniuse eestvedamisel peaks Ukraina suuruselt teise linna Harkovisse, kus elab umbes sama palju elanikke kui Eestis kokku, lähiaastatel kerkima tornmajade kompleks, kirjutas eile Eesti Ekspress.

Harkovis oleks see vaieldamatult uhkeim ja kõrgeim uusarendus. Trigon Towersi nime kandev projekt näeb ette ligi pooleteisehektarilisele südalinna maatükile kolme 35korruselise pilvelõhkuja püstitamist, kuhu tuleb üle 100 000 ruutmeetri elu-, büroo- ja kaubanduspinda, lisaks maa-alune parkla. Projekti ehitusmaksumuseks on hinnatud vähemalt 50 miljonit eurot (782 miljonit krooni).

Heleniuse sõnul on Harkovis kõik valmis, plats olemas, linnavõimude load ja planeeringud samuti - piisaks vaid "nupule vajutamisest", et kopp maasse lüüa. On ainult üks aga. "Millal ehitus algab, oleneb paljuski sellest, milliseid arenguid toovad ülemaailmne finantskriis ja depressioon," ütleb Helenius.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474