12. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu ametnik lasi end ära osta

Riigikogu kantselei haldustalituse endine juhataja Andres Metsaveer võttis väidetavalt altkäemaksu kahelt ettevõttelt, kes on viimase paari aasta jooksul sõlminud kantseleiga mitu ehituslepingut.

Kaitsepolitsei pidas Metsaveere kinni ja korraldas neljapäeval riigikogu kantseleis läbiotsimise, kirjutas Eesti Päevaleht. Kahtlustuse kohaselt võimaldas mees korduva varalise ja muu soodustuse eest kahele ettevõttele eelistingimusi riigikogu kantselei poolt välja kuulutatud ehitushangetel osalemisel.

“Millisel ajavahemikul ja mis summades altkäemaksu võeti, on veel selgitamisel,” lausus riigiprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu. Kas prokurör taotleb Metsaveere vahi alla võtmist, polnud eile pärastlõunal tema sõnul veel selge. Mäesalu kinnitas, et samas asjas, altkäemaksu andmises, on kahtlustatavana üle kuulatud ka kahe ehitusfirmaga seotud isikud. Mis ettevõtetega on tegu, ta avaldada ei soovinud.

Riigihangeteregistrit ja riigikogu kantselei sõlmitud lepingute nimekirja analüüsides jääb aga pinnale kaks ettevõtet: Limbergi Ehituse OÜ ja OÜ Tonerek Ehitus. Mõlemad on viimase kahe aasta jooksul olnud edukad kantselei korraldatud riigihangetes ja sõlminud asutusega mitu ehitusalast lepingut.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474