20. oktoober 2008

Siff, Arakad, Taal, Tamjärv jt rajavad Viimsisse noobli äri- ja elukvartali

Viljar Araka juhitav varahaldusettevõte EfTEN Capital ja ärimees Endel Sifi suuromanduses oleva N-Terminali tütarfirma AS Milstrand kavandavad Viimsisse suurt kaubanduskeskust.

Eften Capital sõlmis ASiga Milstrand projektijuhtimislepingu, mille kohaselt töötab ettevõte praeguste Viimsi kütusemahutite piirkonnale välja alternatiivse kasutuskava ja korraldab vastava arhitektuurikonkursi.

ASile Milstrand terminali maa-ala suurus on 176 203 ruutmeetrit, mille senise kasutusala muutmist on ettevõte viimaste aastate jooksul kaalunud seoses kaubamahtude vähenemise ja vastutulekuga kohalikele elanikele.

Milstrandi juhatuse liikme Heiki Silma sõnul kaasas ettevõte projekti arendusse EfTEN Capitali meeskonna, et koostöös leida parim lahendus. "Milstrandi äriprofiili võimalik muutmine, kaubaveo sulgemine ja selle asendamine kvaliteetse arendustegevusega on väga mahukas ja pikaajaline projekt. EfTENi meeskonna abiga tahame selgeks saada alternatiivid, tagasiside kohalikelt elanikelt, potentsiaalsetelt investoritelt ning rentnikelt," ütles Silm. Tema sõnul ei ole veel lõplikku otsust terminali sulgemise kohta. "Tahame siin lisaks ekspertarvamusele ja turu nõudlusele saada olulist tagasisidet just kohalikelt elanikelt. Milstrand on Viimsi valla üks tuntumaid ettevõtteid ja inimestel on kindlasti siin oma sõna öelda, kuidas me seda maaüksust edasi arendame," ütles Silm

Ettevõtted on tellinud elanike seas põhjaliku küsitluse võimalike ootuste ja alternatiivide osas praegustele kütusevedudele.

Viljar Arakase sõnul on tegemist unikaalse maaüksusega nii oma praegust funktsioonide mahult kui ka potentsiaalilt. "Usume, et sellel projektil saab olema nii kohalike elanike kui ka vallajuhtide tugi. Liigume multifunktsionaalse kaubanduskeskuse ja madala, piirkonda sobituva elukeskkonna rajamise teljel. Milstrandi kasutada oleva maaüksuse maht on sedavõrd suur, et sellest kujuneb kindlasti Viimsi omamoodi tõmbekeskus, mistõttu esimestest päevadest alates tuleb kvaliteedile pöörata suurt tähelepanu," ütles Arakas. Ettevõtted tahavad vallaga läbi rääkida nii piirkonna ideelise ja arhitektuurse kontseptsiooni kui ka võimalike liiklusskeemide lahendamise ja teede rajamise.

Elanike seas korraldatud küsitlust loodavad ettevõtted tutvustada lähinädalatel.

AS Milstrand opereerib Viimsi vallas alates 1995. aastast, ettevõte on teenindanud aastas keskmiselt 2-3 miljonit tonni heledaid naftatooteid. ASi Milstrand aktsionärid on võrdsetes osades Hollandi ettevõte Voorsterburgh Investeringen B.V ja AS N-Terminal Grupp.

EfTEN Capital on 2008. aasta kevadel loodud varahaldusettevõte, mille asutasid ettevõtjad Olari Taal, Hannes Tamjärv, Arti Arakas, Olav Miil, Jaan Pillesaar ja Peeter Mänd. Esimeste investeeringutega on EfTEN Capital omandanud Tallinna Külmhoone laokompleksi ja Võrus asuva K-Rauta ehitusmaterjalide poe kinnisvara. Projektijuhtimisleping ASiga Milstrand on esimene EfTENi suurem nõustamisleping.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806