30. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leht: kõrge Peterburi miilits kaaperdas firma

Peterburi miilitsa organiseeritud kuritegevuse vastase võitluse valitsuse asejuht Vladimir Sõtš vahistati eelmisel reedel, kuna väidetavalt aitas ta kurjategijail üle võtta ühe toiduainetööstuse, kirjutas Kommersant.

Alampolkovnik Sõtšile pannakse süüks juhtumit Frunze köögiviljakombinaadiga 2005. aastal. Ta andis kahele alluvale korralduse minna ametiasjus kombinaadi direktori Semjon Šubiku juurde ning võtta temalt ametlik käekirjanäidis. Näidis aga rändas tema käest otse kurjategijate käsutusse, kel oli seda tarvis dokumentide veenvamaks võltsimiseks. Kombinaadi vara võetigi üle ning senised omanikud avastasid ühel hetkel üllatusega, et neile ei kuulugi enam midagi.

Süüdistatav ise läks juulis miilitsast erru ja kolis ära Moskvasse, ühtlasi andis ta avalikult teada, et tema suhtes valmistatakse ette provokatsiooni. Varem oli ta Peterburis silma paistnud just seda liiki kriminaalasjade uurimisega, nagu talle endale nüüd süüks pannakse.

Sõtši väitel on tegu kättemaksuga tõeliste kuritegelikest autoriteetidest “reiderite” poolt, kelle tegemisi ta oma uurimistega segas. Oma väidetavaid kuriteokaaslasi väidab eksmiilits mitte tundvat.

Venemaa prokuratuuri uurimiskomitees kinnitati arreteerimise fakti, kuid põhjalikumatest kommentaaridest keelduti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474