6. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajate TOPi võitja: langus jätkub 2009. aastal

Äripäeva selle aasta Ehitusfirmade TOPi võitja Oma Ehitaja peab ettevõtte juhi Kaido Fridolini sõnul jätkub langus ehitusturul veel järgmisel ja ülejärgmisel aastal.

"Arvestame kindlasti asjaoludega, et finantsturgudel valitseb globaalne kriis. Lisaks näitab Eesti majandus langustrende – on ju langus kõigis majandussektorites -, samuti vähenevad inimeste sissetulekud, suureneb tööpuudus, väheneb tarbimine," vastas Fridolin Äripäeva küsimusele, milliste teguritega ja mõjudega arvestate enda ettevõtte järgmise aasta eelarvet tehes. "Seega erainvestorite investeeringud vähenevad. Lisaks on Eesti kinnisvaraturg ja ehitusturg käesoleval aastal võrreldes 2006nda ja 2007nda aastaga olnud tõsises languses. Ehitusturu langus jätkub ka aastatel 2009, ilmselt ka 2010."

Äripäeva ehitusvaldkonna toimetaja Siim Sultson kirjutab tänases erilehes Ehitus, et ehitusfirmasid ootab järgmisel aastal ees ellujäämiskursus - üldise majanduslanguse ja kukkuv kinnisvaraturu antud löök ehitajatele algas väikestest üldehitusfirmadest ja levib piki spetsialiseerumist suurteni.

Ehitusfirmade TOP ilmus 6. novembril erilehes Ehitus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474