27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa: Eestis korruptsioon takistab, Ukrainas tiivustab

Ukrainas valitseb küll bürokraatia ja korruptsioon, kuid erinevalt Eestist on need jõud seal edasiviivad, mitte äri takistavad, tunnistas ettevõtja Urmas Sõõrumaa.

"Kui Eestis midagi teed, oled kõigil jalus. Aga kui seal teed, on võimalus jääda tagaplaanile", rääkis Sõõrumaa. "Ukrainas on bürokraatia ja korruptsioon, kuid need viivad elu edasi, mitte ei takista seda, nagu meil. Seal on ärikultuuris konkreetsust palju rohkem kui Eestis," ütles ta Eesti Ekspressile.

Sõõrumaa energiafirma BEN Energy, mis opereerib Väo kombijaama, plaanib investeerida elektri ja soojuse koostootmisjaamadesse Ukrainas, Venemaal, Valgevenes ja Gruusias. "Seal on palju hüdroressurssi, on võimalik mõõdukatel tingimustel kätte saada mõni vana hüdrojaam ja see kaasajastada," märkis ta.

BEN Energy võimalikud projektid on Ukraina mõttes väikesed. Miljardi krooniga ei tee Sõõrumaa sõnul Ukrainas suurt midagi. Energiajaamu on valmis kaasrahastama rahvusvahelised fondid.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474