1. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sweco: ära kukkunud tellimused kärpisid palku 20%

Madalseisus siseturg ning poliitiliste suhete tõttu ära kukkunud Vene turg sundis projekteerimisbürood Sweco vähendama tööaega ja palku 20 protsendi võrra.

Sweco juhatuse esimees Aare Uusalu ütles, et nad on vähendanud töötajate tööaega ja ühtlasi ka palkasid 20 protsendi võrra alates 1. novembrist. Edasine käekäik, tööaja-palkade vähendamine, sõltub Uusalu sõnul sellest, kuidas turg käitub ja kui palju on võimalik tööd saada.

„Põhiliselt on ära kukkunud siseturg, kuid välistellimused on päris kokku kuivanud,“ tunnistas ta.

„Venemaale, kuhu me oleme koguaeg töötanud, pole me sel aastal praktiliselt mitte midagi teinud. Venemaaga on takistuseks saanud kindlasti poliitilised suhted, siin pole kindlasti mitte majanduslik olukord esikohal,“ rääkis Uusalu.

„Otsime jätkuvalt uusi turge Kesk- ja Ida-Euroopas, rõhume ekspordile,“ märkis ta ja lisas, et tulevik on keeruline igal pool ning uute turgude kohta on vara midagi öelda.

Üldist turgu hinnates märkis Uusalu, et olukord nii lootusetu ei tohiks olla, et mõni projektibüroo peaks uksed kinni panema. Projekteerijad on harjunud turu kõikumistega, lisas ta.

„Loodame, et meie riik ärkab ja hakkab Euroopa tõukefondide rahasid kasutama. Seni on see haldussuutlikkuse temaatika taha jäänud. Lihtsalt ei suudeta neid programme ja projekte käivitada,“ rääkis Uusalu ja avaldas lootust, et vähemalt tuleval aastal saab tõukefondidest raha.

„See on reaalne asi, mis veaks terve Eesti majanduse käima, mitte ei aitaks ainult projekteerijaid. Kui riik suudaks tõukefondide programmid säilitada, oleks see praegu kiireim lahendus. See oleks reaalne raha, mis Euroopast sisse tuleks meie majandusse," märkis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474