19. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taliga: tööandjad võimendavad paanikat

Ametiühingute keskliidu juht Harry Taliga pole nõus tööandjate argumentidega alampalga tõusu edasilükkamiseks.

Tööandjate keskliit saatis eile ametiühingutele kirja, milles tehakse ettepanek lükata alampalga tõstmise otsustamine edasi järgmise aasta kevadesse. Ühtlasi märgivad tööandjad, et ei näe praegusel hetkel ühtegi argumenti alampalga tõusuks peale emotsionaalsete.

Ametiühingujuhi Harry Taliga hinnangul pole aga ka tööandjad ise sellest patust päris puhtad, viidates eelkõige tööandjate avaldusele selles osas, mis puudutab keskmise palga kasvutempot järgmisel aastal.

"Jutt kümneprotsendilisest keskmise palga langemisest tähendab paanikaosakonna täistuuridel töötamist. Minu hinnangul tööandjad võimendavad liigselt niigi olemasolevat paanikat ja see ei ole kindlasti hea sõnum," märkis Taliga. Kaldun pigem arvama, et keskmine palk siiski tõuseb, mitte ei hakka langema tööandjate poolt ennustatud tempos, lisas ta.

Taliga möönis, et tööandjate kirjas on teisigi punkte, millega ametiühingud kindlasti nõus ei ole. Ta tõi välja alampalga ja keskmise palga suhte võrdlemise, mille aluseks on tööandjad võtnud kvartaalsed näitajad. Seni on Taliga sõnul neid numbreid võrreldud aasta baasil. "Kui tööandjad väidavad, et see (palkade suhe – toim.) on juba väga ilus, siis leiame, ei saa varasemalt kehtinud võrdlusalust muuta," ütles Taliga.

Ametiühingute keskliit kujundab oma ametliku seisukoha ning vastab tööandjate kirjale esmaspäeval pärast erakorralist koosolekut, mis kutsutakse kokku spetsiaalselt alampalga teema arutamiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474