1. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara lasi endast kiirlaenuga vere välja

Kohtule esitatud saneerimisavaldusest selgub, et sildlaenuna võetud kõrgeintressilised laenud imesid Q Vara rahast tühjaks.

Saneerimisavalduses kurdab Q Vara pikalt majanduse jahtumist ning nõudluse vähenemist, mistõttu rahvas kinnisvaraarendajailt enam kõike ära ei ostnud ning suured laojäägid tekkisid.

"Kliendid, kelle jaoks hinnatase oli muutunud kõrgeks ning finantseerimine keerulisemaks, hakkasid enam väärtustama ehituskvaliteeti ja asukohta, mis tähendas, et paljud valminud ja valmivad arendused ei leidnud enam ostjaid. Varasematel aastatel läksid kaubaks igasugused tooted," märkis ettevõte.

"Kokkutõmbunud pangafinantseeringute tõttu on Q Vara finantskulude maht kujunenud oodatust oluliselt kõrgemaks, kuivõrd kõrge intressimääraga sildfinantseeringute refinantseerimine on kujunenud oluliselt raskemaks," lisas ülevaade maksejõuetuse tekkimise põhjustest.Doonor verekeskuses

Q Vara volikirjaga esindanud Ivo Lillepea teatas eile börsile, et firma taotleb tütarettevõtte Q Ehituse pankrotti ning saneerimiskaitset. Q Varale ihuvad hammast võlakirjade ennetähtaegset lunastamist nõudnud investorid.

Q Vara emiteeris 2006. aasta sügisel 78 miljoni kroonises mahus võlakirju, mis tuleks lunastada tänavu 12. jaanuaril. Ettevõttel pole aga raha.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474