21. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus kuulutas välja miljonär Kristian Kesneri firma pankroti

Eile kuulutas Harju Maakohus välja miljonär Kristian Kesnerile kuulunud ja Tiskre-Väljal kinnisvara arendanud AS Parvati pankroti ning määras esimese võlausaldajate koosoleku 17. veebruariks.

Pankrotihaldur Toomas Saarma ütles, et praegu on võlgade pilt segane ning täpset summat öelda pole võimalik.

„Hakkan saatma võlausaldajatele teateid ja eks siis pilt selgineb. Küsimus on eeskätt pankade nõuetes,“ ütleb Saarma. Mis puudutab Parvati varasid, siis Saarma sõnul firma varaline seis puudulik.

„Kõik varad osteti laenudega,“ ütleb ta.

Parvati praegune omanik Mati Laiv ja eelmine omanik Kristian Kesner on kohustatud enne võlausaldajate koosolekult ilmuma kohtusse ja kinnitama vandega vara ja võlgade nimekirja õigsust. Kohtuteates on märgitud, et kui Laiv ja Kesner vannet andma ei ilmu, siis on kohtul õigus neid trahvida.

Kahe kuu jooksul on võlausaldajad kohustatud teatama kõikidest nõuetest võlgniku vastu, samuti need, kelle valduses on võlgniku vara.

2008. veebruaris kirjutas Äripäev, kuidas Tiskre-Väljal elumaju ehitama hakanud Kesnerile kuulunud Apametsa Kodu ja Parvati jätsid maha poolikud, kasutusloata ja katuseta majad, hunniku lubatud, kuid lõpetamata töid ja õnnetud elanikud. Mullu jaanuaris ulatus Apametsa Kodu võlg krediidiinfo andmetel 3 miljoni kroonini.

Mullu jaanuaris peatas Kristian Kesner enda osaluse firmas, veebruari alguses aga müüs maha ka kinnisvaraarendusega seotud Parvati kõik aktsiad.

Apametsa Kodu omanikuks sai lätlane Juris Potabenko, Parvati omanik on praegu Mati Laiv.

Usbeki päritolu Kristian Kesner on seotud ka Keskerakonnale suuri annetusi teinud Siim ja Sulev Sepikuga, sest õigusalast nõu Apametsa Kodu rajamisel sai ta advokaadibüroost Seppik Sirel. Lisaks ajasid mehed ühist ära firmas Hexanor.

Kesneri ja Parvatiga on seotud ka Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš. Ta oli alates 2006. aasta veebruarist kuni 2007. aasta novembrini Parvati nõukogu liige. Lisaks tegutses ta firmas arendusjuhina 2005. aastal.

OÜ Apametsa Kodus oli 2006. aasta lõpus väike osalus ka Jaroslav Vassiltšenkol.

Kohtutäitur Mati Kadak müüs mullu suvel enampakkumise korras Parvatile kuulunud elamumaid Maardus, Pirnipuu puiesteel alghinnaga 15,2 mln kr. Kinnistutel oli seatud hüpoteegid ALG Liisingu kasuks ja 30 mln kr hüpoteek Cityweb kasuks.

Kadaku sõnul oli tallegi üllatus, et kõik kinnistud müüdi ära. Tema sõnul sai ALG Liising oma raha kätte, kuid Citiyweb mitte.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474