2. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Bahn võib saada 250 000 eurose trahvi

Saksa raudteefirma Deutsche Bahn võib saada 250 000 suuruse trahvi töötajate isikuandmete kuritarvitamise eest, kirjutas kommersant.ru .

Saksa transpordiametiühingud nõuavad Deutsche Bahnilt oma töötajate isikuandmete kasutamise üksikasjade avalikustamist.

Skandaal tõmbas erinevate institutsioonide tähelepanu ja ei ole välistatud, et Deutsche Bahn, kes on praegu niigi ametiühingute poolt survestatud, saab 250 000 eurose trahvi isikuandmete ebaseadusliku kasutamise eest.

Saksa ajakirja Streni ajakirjanikud viisid läbi uurimuse, milles selgus, et Deustche Bahn on mitme aasta vältel luuranud töötajate järele. Tuli välja, et aastatel 2002-2003 kontrollis firma juhtkond 173 000 töötaja isiklikke andmeid. Teine kontrolli etapp toimus 2007. aastal, mil kontrolliti juhtivtöötajate andmeid.

Kontrolli eesmärgiks oli teada saada, kas Deustche Bahni töötajad teevad koostööd mõne teise firmaga, kes on Deutsche Banhiga kommertslikes suhetes, samas uuriti ka seda, kas töötajad kuritavad oma positsiooni.

Kusjuures mingeid konkreetseid süüdistusi Deustche Banhil polnud - kontroll oli tehtud profülaktika mõttes.

Skandaalile lisas vürtsi asjaolu, et Deutsche Bahn tellis töötajate isikuandmete kontrolli detektiivfirmalt Network Deutschland GmbH, kes on juba taolistes lugudes figureerinud ja kuulanud pealt Deutsche Telekomi töötajate telefonikõnesid ja luuranud Lidli töötajate järele.

Kui juurdluse käigus peaks selguma, et Deutsche Bahn on rikkunud isikuandmete seadust, võib firma saada 250 000 euro suuruse trahvi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474