5. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: investeering ehitusse uuele tõusule ei vii

Peaminister Andrus Ansip ei pidanud mõistlikuks iga hinna eest riigi suuremat panust ehitusobjektidesse investeerimisel ega selle nimel täiendava laenu võtmist.

Majanduslangust nimetas Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil kinnisvarabuumi lõppemiseks.

„Ma ei saa olla nõus suhtumisega, et riigi majandust aitab iga investeering,“ ütles Ansip. „Kui võtta kinnisideeks teha investeeringuid ehitusse ja uskuda, et see viib majanduse uuele tõusule, siis see on täiesti vale lähenemine,“ lisas ta.

Ansipi sõnul on paratamatu, et paljud ehitajad Eestis peavad leidma endale uue töö. „Meil ei õnnestu buumi ajal ülepaisunud ehitussektorit samades proportsioonides kindlasti hoida,“ selgitas peaminister.

Ansip ütles, et majanduslangust tuleks nimetada selle õige nimega. „Me ei ole tahtnud nimetada seda kriisi õige nimega. Millega meil tegu on? Me räägime üldiselt majanduslangusest, aga ei ole tahtnud öelda, et tegemist on ikkagi väga selge kinnisvarabuumiga, mis praeguseks on läbi,“ ütles Ansip.

Majanduse elavdamise vajadustega tegeleb riik Ansipi sõnul läbi kokkutõmmatud riigieelarve. „Eelarve arvestab juba majanduse elavdamise vajadustega. Näiteks EASi eelarve on kahekordistunud võrreldes möödunud aastaga. Selle aasta EASi eelarvemaht on 5,2 miljardit krooni. Needsamad teadus- ja arendustegevused, millest Tõnis Lukas täna rääkis – möödunud aastal kaks miljardit, tänavu 2,4 miljardit krooni. Ka teiste riikide paketid viiakse lõpuks ikka ellu eelarve kaudu,“ selgitas Ansip.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474