5. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tampere: võrdlus Q-Varaga kohatu

Arco Vara juht Lembit Tampere ütles, et Arco Varas on poole vähem töötajaid ja et ettevõtte ei satu Q-Vara staatusse.

Intervjuu Arco Vara juhi Lembit Tamperega.

Kas Teile ei tundu, et eelmine juhatus lükkas edasi valusa otsuse varasid alla hinnata?

Sellele küsimusele oleks kõige õigem küsida vastust suuraktsionäridelt ja aktsionäridelt.

Kas kinnisvaraturg muutus neljandas kvartalis nii drastiliselt, et hinnad kukkusid 20 korda enam kui kolmandas kvartalis?

Ma pigem ütleksin, et aastaaruanne on ettevõtte tegevust iseloomustav kõige põhjalikum dokument. Sellega võeti ka ümberhindluste teema põhjalikumalt vaatluse alla. Ja lisaks sellele on siin tegemist uue juhtkonna teistsuguse nägemusega kinnisvaraturu olukorrast.

Samas pole kellelgi teisel nii palju kaotada, et peab miljardi alla hindama…

Kindlasti ei ole me ainsad, kes portfelli suurelt alla hindavad.

Senise tempo korral jätkub Arco Varal aktsionäride raha veel umbes pooleks aastaks.

Siin jään eriarvamusele. Me teeme iga päev tööd ja teame väga hästi, kui palju meil raha ja kohustusi on. Arcos on praegu poole vähem töötajaid kui aasta tagasi. Meie üldhalduskulud on kordi väiksemad. Oleme jõuliselt oma pangalaene tagasi maksnud. Pealegi on meil väga häid kinnisvaraobjekte, mida saame müüa.

Kui Arco Varal saab börsilt saadud raha otsa, siis on ju ettevõte sellises seisus nagu Q-Vara mõni aasta tagasi?

Ma ei tea, mis seisus oli Q-Vara mõni aasta tagasi. Arco Varas teeme aga iga päev tööd ning teenime iga päev juurde, näiteks müüsime jaanuaris-veebruaris Kodukoldes 9 korterit, sel nädalal lisandub veel 2 müüki, Sofias 12 korterit ning Lätis 3 korterit.

Oluline on lõpetada pooleliolevad projektid, et valmis toodet saaks müüa ja seeläbi refinantseerimisriskiga paremini toime tulla.

Kas Arco Varal on tulevikku?

Kindlasti on.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474