10. märts 2009

Saaremaa kinnisvaraturg elustus

Võrreldes jaanuarikuu 69 tehinguga, tehti Saaremaa kinnisvaraturul veebruaris ligi kaks korda rohkem oste-müüke, jäädes siiski eelmise aasta veebruarile kõvasti alla nii tehingute arvult kui ka rahaliselt mahult, kirjutab Oma Saar.

Maa-ameti andmetel tehti Saaremaal jaanuaris kinnisvaraga 69, veebruaris 112 tehingut ehk 62 protsendi võrra rohkem. Mullu jaanuaris ja veebruaris olid vastavad näitajad Saaremaa kohta 94 ja 128.

Kui Kuressaares tehti jaanuaris 9 tehingut, siis veebruaris sõlmiti ostu-müügilepinguid 12. Tehingute väärtus Saaremaal oli veebruaris 29,6 miljonit (mullu veebruaris 89,8 miljonit), Kuressaares ligi 9 miljonit krooni. Arco Vara kinnisvarabüroo maakler-hindaja Jan Jürjestausti sõnul ostetakse Kuressaares kõige rohkem soodsaid kortereid ja eramuid, maakonnas aga metsa- ja põllumaad.

“Huvi põllumaa vastu on jätkuvalt olemas, kuna põllumaade harimise eest on võimalik taotleda eurotoetust. Kui eraisikutel ei oleks eluasemelaenude taotlemisel nii karme tingimusi, toimuks Kuressaares ka rohkem ostu-müügitehinguid,” lisas ta.

Eestis tervikuna tehti veebruaris kokku 1643 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on ca 12 protsenti rohkem kui jaanuaris, kuid 46 protsenti vähem kui eelmise aasta veebruaris.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474