16. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: demokraatlik riik ei pea sotsiaaltoetusi jagama kõigile näpuotsaga

Tänasel arupärimisel riigikogus ütles peaminister Andrus Ansip, et valitsusliidus ei ole langetatud otsust sotsiaaltoetuste süsteemi muutmiseks, kuid ta on jätkuvalt veendunud, et kõikide võrdne toetamine on ebaefektiivne.

„Demokraatlik riik on kohustatud toetama neid, kes abi tõepoolest vajavad. Demokraatlikus riigis ei pea jagama sotsiaaltoetusi kõigile näpuotsaga, peaasi, et kõik saavad võrdselt. Puudust kannatavad pered vajavad suuremat toetust,“ vastas peaminister keskerakondlaste Vilja Savisaare, Ain Seppiku ning teiste arupärimisele küsimustes millisest piirist alates plaanitakse toetuse maksmine ära jätta, millised on need kriteeriumid, mille alusel hinnatakse, kas see 300- või 900-kroonine toetus aitab lapse olukorda parandada või mitte, kas demokraatlik riik võib lapsi rikasteks või vaesteks jaotada.

Küsijate sõnul on tulumaksusoodustus alates teisest lapsest eelkõige võit suurepalgalistele ja ei jõua tegelike abivajajateni. „Millised on plaanid selle olukorra parandamiseks,“ küsiti arupärimises. „Säilitada status quo. Tulumaksusoodustusest võidavad suhteliselt rohkem just madalapalgalised töötajad,“ ütles peaminister lühidalt.

Marika Tuus päris peaministrilt aru, kui õiglaseks peab too 31 000 kroonist vanemapalga ülempiiri? „Vanemahüvitis on hüvitis töölt eemal oldud aja eest ja see peab olema proportsionaalne varem makstud sotsiaalmaksuga, varem saadud töötasuga,“ selgitas Ansip.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474