25. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiu Pansionaadi ja emafirma pankrot rauges

Pärnu Maakohus kuulutas eile välja Tiit Lajale ja Tõnis Arrole kuulunud Hermes Projektijuhtimise ja selle tütarfirma Hiiu Pansionaadi pankrotimenetluse raugemise.

Ametlikes teadaannetes toodi mõlema firma pankrotimenetluse raugemise põhjuseks asjaolu, et võlgnikul ei jätku vara pankrotimenetluse kulude katteks ja puudub vara tagasivõtmise ja tagasinõudmise võimalus.

Hiiu Pansionaadihoone on nüüdseks oma algse rajaja YIT Ehituse tütarettevõtte Koidu Kinnisvara käes tagasi, kuid nelja enampakkumise käigus kukkus hoone hind 115,7 miljonilt kroonilt 76,2 miljonile, kirjutas aripaev.ee märtsi alguses. Ettevõtte õigusnõustaja Ingrid Siimann ütles samal päeval, et Hiiu Pansionaadiga tulevikuplaanides veel midagi kindlat pole, kuid ollakse valmis aruteludeks võimalike investorite või müügi teemal.

Märtsi alguses Kärdlas Hermes Projektijuhtimise OÜ asjus kohtuuksi kulutanud Tiit Laja jäi kommentaari andes napisõnaliseks. “Kõik need pankrotiavaldused on seotud Hiiu Pansionaadi ehitusega. Kohtus vaidlevad selle üle advokaadid ja meilgi on omalt poolt nõudeid YIT Ehituse vastu,” ütles Laja ega soostunud kohtuasja rohkem kommenteerima põhjusel, et öeldut võidakse kohtus kasutada nende vastu, kirjutas Hiiu Leht.

Hiiu pansionaadi eestvedajad on ettevõtjad Tiit Laja ja Tõnis Arro, kellele kuuluv Hermes Projektijuhtimise OÜ omandas 2007. aastal pansionaadi hoone ja 6500-ruutmeetrise kinnistu YIT Ehituselt. Koos kinnistu ostule lisanduvate ehitustöödega kujuneb projekti ligikaudseks maksumuseks 130 miljonit krooni. Pansionaadi sisearhitektideks on Janne Maal ja Kadri Kalvet sisekujundusettevõttest InDoors OÜ.

2007. aastal peatas kohus Hiiu Sanatooriumi pargi pansionaadi ehituse ning sinna juba korteri broneerinud inimesed said YIT Ehituselt oma raha tagasi. Majale ehitusloa andmise vaidlustasid pansionaadi läheduses elavad eraisikud Mart Seer ja Villu Otsmann, kelle kaebuse järgi rajatakse pansionaadi nime all ärimaale parki korterelamut, seda aga Nõmme ehitusmäärus loa andmise ajal ei lubanud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474