27. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: müügimeeste boonused on suurenenud

Eesti Telekomi juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul vähenesid neil mullu juhtkonna töötasud. Küll on sellest aastast suurenenud müügimeeste boonused.

Eesti Telekomi tegev- ja kõrgeima juhtkonna töötasudeks arvestati 2008. aastal 50 miljonit krooni, mis on umbes 7 miljonit krooni vähem kui aasta eest. Juhtkond on vähenenud 3 inimese võrra, hõlmates endas praegu 49 inimest. Kalmu sõnul kuuluvad juhtkonda kolme tütarettevõtte juhatused ja nõukogud, ka osa teisi võtmeisikuid.

„Selline on nõukogu otsus,“ ütles Kalm, miks juhatuse liikme töötasu ei ole eraldi välja toodud. „See otsustati juba mitu aastat tagasi.“ Nõukogu juht saab 20 000 krooni ja nõukogu liige 11 000 krooni kuus.

Kalm arvas, et peapõhjus võib olla see, et eriti vahepealsel ajal oli tööturul väga vähe pakkumisi ja et IT alal on jätkuvalt inseneride või IT-juhtimises heade inimeste puudus. „Omaniku vaatevinklist ei olnud ilmselt sissetulekute avalikustamine väga mõistlik,“ oletas Kalm. „Arvan, et see on isegi jätkuvalt nii, sest meie äri on küllalt globaalne ja meil võidakse inimesi värvata ka väljapoolt Eestit.“

„Müügimeestel oleme alates aasta algusest boonuse osa suurendanud. Neil on võimalik rohkem boonuspalka teenida kui eelneval perioodil,“ teatas Kalm, tõus jääb tema sõnul 10 protsendi juurde. „Püsitöötasu ei ole loomulikult kasvanud,“ rõhutas ta.

Kalm kinnitas, et ta on ettevõtte eelmise aasta majandustulemustega rahul. „Need olid ootuspärased,“ ütles ta. Positiivne oli Kalmu hinnangul see, et 2008. aastal ärikasum isegi natuke tõusis ja turuosad olid väga stabiilsed nii EMT-l kui Elionil, lepinguliste klientide arv kasvas samuti. „2008. aasta oli veel küllaltki hea aasta,“ võttis Kalm kokku.

„Käesoleval aastal on loomulikult väga palju väljakutseid ees,“ tunnistas Kalm. Eesti Telekomil on nii EMT, Elioni kui ka Microlinki kohta tehtud kärpeplaan. „Meil on kaheastmeline kuluplaan,“ märkis Kalm. „Praegu on juba efektiivsuskava nn teine staadium. Kava puudutab kõikide funktsioonide kulusid, sealhulgas ka personalikulusid ja opereerimiskulusid.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474