9. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edgar Savisaar: valitsus kaotab II samba üldse?

Valitsus võib plaanida teise pensionisamba kaotamist, ütles opositsioonilise keskerakonna juht Edgar Savisaar.

Savisaare sõnul pole jutud kolmanda pensionisamba võimalike muudatuste teemal muu kui valitsuse soov ajada pensionisammaste ümber toimuv võimalikult segaseks. "Loodetakse, et otsuste vastuvõtmise ajaks ei saa keegi enam aru, mis tegelikult juhtus," kirjutas ta täna oma erakonna kodulehel. "Eks hiljem saab väita, et suudeti siiski halvimat vältida. Kolmas sammas jäi paika, vaid teisest loobuti. Parem see, kui mitte midagi," lisas ta.

Tallinna linnapea ütlusel on riigipoolsete maksete peatamine teise sambasse lihtne ja ühene otsus, millest iga pensionisüsteemiga liitunu aru saab – riik murrab pensionikogujatele antud lubadust. Kõik need inimesed, kes on uskunud Eesti riiki, saavad Savisaare kinnitusel petta, ja seda kolmekordselt.

Praegu peaks valitsus tegema Savisaare sõnul kõik, et luua uusi töökohti ja kaitsta olemasolevaid. "Selle asemel ajab valitsus aktiivselt poliitikat, mis vastupidi – survestab ettevõtteid koondama. Valitsuse jaoks on töötud vaid statistika, majanduse kohanemise enesestmõistetav tagajärg," kirjutas ta.

Peagi jõustuv uus töölepinguseadus lihtsustab linnapea sõnul koondamist oluliselt. "Näha on, et valitsus on kõigiti valmis loobuma töötajatele lubatud tagatistest – jõustama seaduse poolikult. Eks näis, kas oravatel õnnestub see läbi suruda või mitte. Poliitiline tahe on igatahes olemas," märkis Savisaar.

Kolmandaks vähendatakse tema sõnul juba ette tänaste tööealiste pensione. "Kaotuse saavad nii tänased palgad kui ka tänased töökohad, riigipoolne kaitse töökaotanuile kui homsed pensionid. Kolmekordselt pihtas ja kolmekordselt põhjas," seisab Savisaare arvamusartiklis.

"Ainus, mis mind nende skeemide juures hämmastab, on sotside passiivsus majandusküsimustes. Kui keegi, siis nemad peaksid täna tasakaalustama valitsuses parempoolseid, olema selleks hääleks, kes tuletab meelde, et peale makronumbrite peab nägema ka inimesi," kirjutas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474