14. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikefirma langes tööstusspionaaži ohvriks

Kaitsepolitsei äsja avaldatud aastaraamat 2008 kirjeldab ühe Lõuna-Eesti väikefirma langemist tööstusspionaaži ohvriks.

Lõuna-Eestis tegutsev väikefirma müüs enda loodud kõrgtehnoloogilisi näidiseksemplare Aasia suurriigis tegutsevale ettevõttele, lootuses sinna oma tegevuspiirkonda laiendada. Pärast näidiseksemplaride kättesaamist lõpetas Aasia firma aga kontaktid ning võib oletada, mis Eesti tootest edasi sai.

Kapo hinnangul oli tegemist traditsioonilise tööstusspionaaži juhtumiga, milliseid on Eestis varemgi esinenud. Ühe sarnase intsidendiga oli varasematel aastatel seotud ka Venemaa eriteenistuse residentuur.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474