14. aprill 2009

Väikefirma langes tööstusspionaaži ohvriks

Kaitsepolitsei äsja avaldatud aastaraamat 2008 kirjeldab ühe Lõuna-Eesti väikefirma langemist tööstusspionaaži ohvriks.

Lõuna-Eestis tegutsev väikefirma müüs enda loodud kõrgtehnoloogilisi näidiseksemplare Aasia suurriigis tegutsevale ettevõttele, lootuses sinna oma tegevuspiirkonda laiendada. Pärast näidiseksemplaride kättesaamist lõpetas Aasia firma aga kontaktid ning võib oletada, mis Eesti tootest edasi sai.

Kapo hinnangul oli tegemist traditsioonilise tööstusspionaaži juhtumiga, milliseid on Eestis varemgi esinenud. Ühe sarnase intsidendiga oli varasematel aastatel seotud ka Venemaa eriteenistuse residentuur.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474