16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sami Seppänen: kõik hinnad vähemalt 20-30% alla!

Praegu on kõige olulisem tõsta Eesti riigi konkurentsivõimet läbi kõikide hindade langetamise kuni 2004. aasta tasemele, ütles sidefirma Elisa Eesti ASi juhatuse esimees Sami Seppänen.

"Riik, omavalitsused ja ettevõtlus peaks täna aru saama, et ainus väljapääs on deflatsioon," ütles ta. "Kõik nominaalhinnad peavad tulema alla 20-30%, mõnel tegevusalal 50%," lisas ta. Seppänen rõhutas, et iga ettevõtja ja ka avalik sektor peab aru saama, et on vaja saavutada aastate 2004-05 hinnatase. Seppänen tõi näiteks telekommunikatsiooniteenused. "Vaadake, mida meie oleme teinud viis aastat, hinnad tulevad kogu aeg alla," rääkis ta.

Kas see võiks olla suur motivaator välisinvestoritele? "Mitte võiks, vaid on. Selles pole mingit kahtlust," rõhutas Seppänen. "Kui suudame pakkuda rohkem lisaväärtust kui naaberriigid, siis kapital tuleb sinna, kus see töötab efektiivselt," kinnitas Elisa Eesti juht. Meie tänaste hindade juures ei ole töö efektiivne, lisas Seppänen ning märkis, et kapital ei tule siia.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis välja töötatud nn investorpaketi meetmeid kommenteerides ütles Seppänen, et "mingi asi ei ole praeguses olukorras piisav." Küsimus on ju selles, kui palju on riigil ressursse, et ellu viia riigimaa erastamise lihtsustamine, soodustada tööstusparkide loomist, tööstusparkide ja müügis oleva maa kohta info jagamist välisinvestoritele ning infrastruktuuriinvesteeringute toetamist, rõhutas ta. "Riigi majandamine on praegu prioriteet number üks, et riik säilitaks oma maksejõukuse ja oleks oma rahakoti peremees," selgitas Seppänen.

Riigimaa erastamise lihtsustamine suurinvestoritele ja väliskapitali infrastruktuuriinvesteeringute toetamine teeks Seppäneni sõnul asja keeruliseks. Eelised võiks olla kas kõikidel või mitte kellelgi, märkis ta. Samas kiitis Elisa Eesti juht investorpaketi punkti, kus riik plaanib soodustada ümberõpet vastavalt ettevõtte vajadustele.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis valmiv plaan tahab soodustada suurte välisinvesteeringute tulemist Eestisse ning püüab lihtsustada investori siinset kannakinnitamist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474