17. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enampakkumisel 34 miljoni eest Onix Investi vara

Kohtutäitur müüb enampakkumisel Kalmer Kriisale ja Raoul Juhansonile kuuluva kinnisvaraarendusfirma Onix Investi vara – 17 garaaži, viis kinnistut ja ühe korteriomandi.

Ametlikest teadaannetest selgus, et ühe garaaži alghind enampakkumisel on 100 000 krooni. Garaažid asuvad Tallinnas Pirita teel ning jäävad pindalalt 12,5 m² ja 20,1 m² vahele. Kinnistutele on seatud keelumärge kinnisasja täieliku käsutamise keelamiseks Danske Banki kasuks ning ühishüpoteek summas 80 miljonit krooni Sampo panga kasuks.

Viie enampakkumisele pandud Rannamõisa teel asuva kinnistu alghind on 30,7 miljonit krooni. Kinnistutele on seatud keelumärge kinnisasja täieliku käsutamise keelamiseks Danske Banki kasuks ning ühele 8880 m² pindalaga kinnistule on seatud hüpoteek summas 32,5 miljonit krooni Sampo panga kasuks.

Samuti müüakse ka ettevõttele kuuluvat korterit Tallinnas Kopli tänaval, mille alghind enampakkumisel on 1,7 miljonit krooni. Korteriomandile on seatud kaks hüpoteeki kokku summas 58,5 miljonit krooni Sampo panga kasuks. Enampakkumiste tähtaeg on 8. mail.

Raoul Juhason ütles Äripäevale, et ei tea Onix Invest vara enampakkumisest midagi ning keeldus küsimustele vastamast. Firma juhtimisega tegeleb Kalmer Kriisa, märkis ta. Kriisa telefon aga ei vasta ning Juhasoni sõnul viibib mees komandeeringus.

Vara müüv kohtutäitur Arvi Pink Äripäeva küsimustele vastata ei soovinud.

Lisaks on ettevõttel eile päeva seisuga riigile tasumata ligi kaks miljonit krooni makse, millele lisandub veidi enam kui 86 000kroonine intress. Samuti nõuavad Kriisalt ja Juhansonilt mitmeid võlgnevusi inkassofirmad, Ramirent, Cityhaldus jt. Panganduse ja liisingusektori ees on Onlixil 13 maksehäiret, millest kuus suuremat ületavad ühe miljoni krooni piiri.

Kalmer Kriisa ja Raoul Juhanson figureerisid mullu Äripäeva rikaste TOPis vastavalt 241 ja 240 miljoni kroonise varandusega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474