27. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB teenis mullu Eestis rekordilise müügitulu

ABB ASi 2008. aasta auditeerimata müügitulu oli 2,6 miljardit krooni, mis on 52 protsenti rohkem kui aasta varem. Tegemist on suurima müügituluga ettevõtte Eesti turul tegutsemise aja jooksul.

Müügitulu näitajad kasvasid 2008. aastal võrreldes aasta varasemaga eranditult kõikides tegevusvaldkondades, teatas ettevõte. Tugeva kasvu tagas jätkuvalt suur nõudlus ABB toodete ja tehnoloogiliste lahenduste järele.

"Juhtiva energeetikaettevõttena suudame oma klientidele pakkuda tooteid ja lahendusi, mis võimaldavad suurendada elektrienergia tõhusat kasutamist, tõsta tööstustootlikkust ning vähendada mõjusid keskkonnale," märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.

Saadud tellimuste maht kasvas eelmisel aastal 28 protsenti, ulatudes 2,6 miljardi kroonini. Henriksson tõi esile, et tellimuste kasvu üheks oluliseks indikaatoriks oli tarnekindluse ning toodete ja teenuste kvaliteedi tõus. "Selles osas ei ole me kompromisse teinud ega tee ka edaspidi," rõhutas Henriksson.

Tootmise osakaal müügitulust kasvas eelmisel aastal 2 protsendi võrra, ulatudes 71 protsendini. Ekspordi osakaal tootmisest ulatus omakorda 93 protsendini, kasvades aasta varasemaga võrreldes 2 protsenti. "Majanduslangusest väljatulemise väheseid võimalusi ongi ekspordi suurendamine. ABB on täna Eestis kindlasti suur eksportöör," nentis Henriksson.

ABB jätkas eelmisel tegevusaastal orgaanilist laienemist. Jüris valmis tööstuselektroonika tehase järjekordne laiendus, alustati masinatehase laienduse ja uue laohoone rajamist. Olulisi investeeringuid tehti tehaste tootmisseadmete soetamisse, uue tegevusena alustati turbokompressorite hooldusteenuse pakkumist.

Väljapaistvate tulemuste eest tunnustati ABBd eelmisel aastal Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt aasta ettevõtte ja aasta välisinvestori tiitliga, viimasega juba teist aastat järjest.

Aasta viimases kvartalis ilmnesid ka ABB majandustegevuses globaalsest majandus- ja finantskriisist tingitud märgid. "Tänavune aasta saab olema väga raske. Meie positsioon turul on siiski piisavalt tugev, et rasked ajad üle elada ja väljuda majandussurutisest tugeval konkurentsipositsioonil," ütles Henriksson.

Eelmise aasta lõpu seisuga töötas ABBs 1101 inimest ehk 9% enam kui 2007. aasta lõpus. Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte mahukaimad tegevusvaldkonnad on tuulegeneraatorite ja sagedusmuundurite tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474