9. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarniit: saamata jäi maksimumboonus, oleme nördinud

Majanduslangus kärpis Riigi Kinnisvara ASi juhatuse liikmetele makstud tulemustasu läinud aastal tehtud töö eest maksimaalsest võimalikust poole väiksemaks.

"Hindasime juhatuse tööd pigem väga heaks kui heaks," kiitis RKASi nõukogu esimees Taavi Rõivas nõukogu nimel juhatuse tööd. "Sellele vaatamata otsustasime, et kuigi tehti väga head tööd, arvestame erandlikult ka üldist majandusseisu ja preemiad jäävad tavapärasest märkimisväärselt väiksemaks," lisas ta.

"Tavapäraselt oleks me umbes poole rohkem maksnud," märkis kinnisvarafirma nõukogu esimees.

Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Jaak Saarniit rääkis Äripäevale, et juhatuse liikmetele makstavad tulemustasud kujunevad nõukogu otsuse alusel ning vastavalt üldkoosoleku ja nõukogu otsustele kehtestatud mängureegleid järgides. Nõukogu kiitis oma viimastel koosolekutel meie majandustulemused väga heaks, lisas Saarniit. Riigiseadustest lähtuva tulemustasu juhendi alusel oli juhatuse liikmetel, neid on neli, võimalik saada tulemustasu kuni neli kuupalga.

"Otsustati nelja kuu asemel välja maksta, rõhutan arvatavasti riigi majandusolukorrast tulenevalt, kaks kuud. Võib-olla ise oleme jutumärkides natuke nördinud, kuna Riigi Kinnisvara jaoks oli eelmine aasta rekordaasta," kommenteeris Saarniit kahe kuupalga suurust tulemustasu. Juhatuse esimehel oli enda sõnul "kõrgendatud ootus, hea töö eest saada kuni neli kuud tulemustasu, ükskõik milline on majandusolukord".

Saarniit nentis, et 2008. aasta oli Riigi Kinnisvarale rekordiliste tulemustega aasta ning lisas, et sellele eelnenud 2007. aasta eest kostitati juhatust 3,5 kuupalga suuruse tulemustasuga.

Loe pikemalt esmaspäevasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474