10. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalgade äri- ja usuperekonnad jagasid abieluvara

1990ndate alguses Eesti rahvale raske aja ületamisel ülistuslauluga vaimset kosutust pakkunud Siiri ja Andres Sõnajalg ning Viivi ja Oleg Sõnajalg lasid selle aasta märtsis teha kanded abieluvararegistrisse.

Mõlema perekonna varalised õigused ja kohustused erinevad nüüd perekonnaseaduse 3. peatüki 3. jaos sätestatust vastavalt 25. veebruaril sõlmitud abieluvaralepingutele.

Viivi ja Olegi vara jagamise kanne tehti Tallinna registrikaardile nr 2005 10. märtsil ja Siiri ning Andrese oma Tallinna registrikaardile nr 2011 13. märtsil.

Perekonnaseaduse 3. peatüki 3. jagu reguleerib ühis- ja lahusvaraga seonduvaid küsimusi. Muuhulgas ütleb seadus, et kui ühe abikaasa kuriteo tulemusel vara suurenes, hüvitatakse kuriteoga tekitatud kahju ka teise abikaasa arvel, samuti tema lahusvara ulatuses, mille võrra tema vara kuriteo tõttu kasvas.

Lisaks märgib seadus, et kui ühe abikaasa suhtes on algatatud täitemenetlus ja tema lahusvarast ei piisa sissenõudja nõude rahuldamiseks, läheb sissenõudja abikaasade ühisvara kallale.

Oma varalise kohustuse eest vastutab abikaasa oma lahusvaraga ja ühisvara selle osaga, mis kuuluks talle ühisvara jagamisel. Perekonna huvides võetud varalise kohustuse järgi vastutavad abikaasad ühisvaraga ja mõlema abikaasa lahusvaraga.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474