2. juuni 2009

Tiit Roben: sularaha me kontol hoida ei plaani

Merko Ehitus on hästi kapitaliseeritud ettevõte, kel kontol kena kogus sularaha. Ettevõtte juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul vaatab Merko turul ringi ja sobivuse korral kavatseb ka mõne ostu teha.

"Sularaha kontol hoida meil plaanis pole. Kui midagi huvitavat leiame, siis ka ostame," vastas Roben Merko Ehituse aktsionäride koosolekul küsimusele, kas Merko plaanib kontol laiutava 700 miljoni krooni sularaha hoida puhvriks raskustes ettevõtete üles ostmiseks.

Robeni sõnul domineerib ehitusäris praegu avalik sektor, suur rõhk on eurorahadel põhinevatel projektidel. "Esialgu on neid vähe tulnud, kuid valitsus allkirjastas lepingu ka [Euroopa Investeerimispanga] EIBga, loodame, et see elavdab nüüd turgu," märkis Roben. Tema sõnul on praegu turul kaubanduspindade ja hotellide osas ülepakkumine ning elamispindade turul on nõudlus juba pikemat aega madal.

Merkol on hetkel üle 400 korteri n-ö külmutatud olekus, kuid esialgu nende ehitamisega edasi minna ei plaanita. "Kui turg paraneb, siis saame kohe ka startida, nad on vastavalt külmutatud. Ootame, kuni olemasolevad korterid on ära müüdud," märkis ettevõtte juhatuse liige Alar Lagus. Tema sõnul on Merkol hetkel piisav kinnisvaraportfell ja selle laiendamine pole eesmärk. "Oleme kinnisvaraprojektidega rahul ja neid agaressiivselt laiendada plaanis ei ole," lisas Lagus.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474