2. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Roben: sularaha me kontol hoida ei plaani

Merko Ehitus on hästi kapitaliseeritud ettevõte, kel kontol kena kogus sularaha. Ettevõtte juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul vaatab Merko turul ringi ja sobivuse korral kavatseb ka mõne ostu teha.

"Sularaha kontol hoida meil plaanis pole. Kui midagi huvitavat leiame, siis ka ostame," vastas Roben Merko Ehituse aktsionäride koosolekul küsimusele, kas Merko plaanib kontol laiutava 700 miljoni krooni sularaha hoida puhvriks raskustes ettevõtete üles ostmiseks.

Robeni sõnul domineerib ehitusäris praegu avalik sektor, suur rõhk on eurorahadel põhinevatel projektidel. "Esialgu on neid vähe tulnud, kuid valitsus allkirjastas lepingu ka [Euroopa Investeerimispanga] EIBga, loodame, et see elavdab nüüd turgu," märkis Roben. Tema sõnul on praegu turul kaubanduspindade ja hotellide osas ülepakkumine ning elamispindade turul on nõudlus juba pikemat aega madal.

Merkol on hetkel üle 400 korteri n-ö külmutatud olekus, kuid esialgu nende ehitamisega edasi minna ei plaanita. "Kui turg paraneb, siis saame kohe ka startida, nad on vastavalt külmutatud. Ootame, kuni olemasolevad korterid on ära müüdud," märkis ettevõtte juhatuse liige Alar Lagus. Tema sõnul on Merkol hetkel piisav kinnisvaraportfell ja selle laiendamine pole eesmärk. "Oleme kinnisvaraprojektidega rahul ja neid agaressiivselt laiendada plaanis ei ole," lisas Lagus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474