11. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: finantssektoris töötamise huvi mullusest väiksem

TNS Emori tööandjate maine uuring näitab, et palgatöötajana leiba teenivatest inimestest eelistab iga kümnes töötada infrastruktuuri-, turismi- või finantssektori ettevõttes. 2008. aastaga võrreldes on finantssektori eelistajaid oluliselt vähem.

Mainekaimad tööandjad, kuhu kõige suurem hulk inimesi oleks valmis kandideerima, on Eesti Energia, EMT ja Elion. Võrreldes eelmise aastaga on mitmete ettevõtete positsioonid selles loetelus oluliselt muutunud.

Kui aasta tagasi soovis 15-34aastastest noortest iga kolmas töötada erasektoris, siis sel aastal on neist peaaegu iga teine valmis töötama mistahes sektoris, peaasi, et tööd oleks.

Keskealistest ja vanematest inimestest eelistab 40% töökohana avalikku sektorit. Võrreldes eelmise aastaga on nende eelistus veelgi enam selle sektori kasuks nihkunud. Avaliku sektori eelisteks peetakse mitmekülgsemaid koolitusvõimalusi ja rasketel aegadel töötajatega arvestamist. Erasektori eelisena nähakse mõnevõrra kõrgemat palgataset.

Eelistatakse suuri ja stabiilseid firmasid

Uuringu projektijuhi Ülle Pärnoja sõnul eelistatakse majanduslanguse ja kasvava tööpuuduse olukorras suuri ja stabiilseid ettevõtteid. Täna ei unistata lisasoodustustest, olulisem on, et juhtkond teeks sisuliselt pädevaid otsuseid, mis tagaksid ettevõtte püsimise ja säästaks töötajaid.

Tööandjate maine uuringu raames ja otsustajate ehk ettevõtete tippjuhtide seas kaardistatud personalikulude temaatika näitab, et majanduslanguse tingimustes on personalikulude kärpimiseni jõudnud 35% Eesti ettevõtetest.

Et oma praegust töökohta hoida, on iga teine palgatöötaja valmis aktsepteerima osalise tööaja rakendamist ja/või tähtajalist palga langetamist.

Üliõpilased eelistavad töötada erasektoris

TNS Emor korraldas samalaadse uuringu tööturule sisenevate spetsialistide seas, s.o reaal- ja tehnilisi aineid õppivate üliõpilaste seas. Võrreldes juba töötavate inimestega eelistab neist mõnevõrra suurem hulk töötada erasektoris. Nad omistavad sellele sektorile positiivsemaid omadusi: seal olevat töö huvitavam, tööõhkkond avatum ja palgad konkurentsivõimelisemad.

Suurim hulk üliõpilasi on valmis töötama telekommunikatsiooniettevõtetes – EMT, Elion ja Skype on kõige populaarsemad valikud.

Tööandjate maine uuringu korraldas TNS Emor aprillis-mais 2009. Selle käigus kaardistati üle-eestilise esindusliku uuringu raames 400 palgatöötajana töötava eestimaalase ootused ning eelistused.

Üliõpilaste uuringus osales 625 kõrgharidust omandavat majanduse, reaalainete ja tehnikaerialade tudengit üheksast suuremast kõrgkoolist. Otsustajate uuringule vastas märtsis 451 Eesti ettevõtte tippjuhti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474