26. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustajad ei tahtnud Jacksoni kontserte kindlustada

Käibe suuruselt maailma teine promootorfirma AEG Live, mis veenas Michael Jacksonit allkirjastama 50 kontserdi lepingu Londoni O2 areenil, seisab nüüd silmitsi 300 miljoni naelase vastutusega kontserdite ärajäämise eest, sest ühegi kindlustusfirmaga neil lepingut polnud.

USA meelelahutusettevõtte juht Randy Phillips veenis Jacksonit naasma lavale. Teade, et Jackson tuleb lavale, tekitas tõelise hulluse veebis. Enne kui müük isegi alata sai, oli 360 000 inimest end registreerinud. Mõne tunni jooksul proovis miljon fänni krabada pileteid, mis esialgu 10 ning siis juba 50 kontserdi jaoks müüki paisati, kirjutas TimesOnline.

Piletid pandi koheselt järelmüüki alghinnaga 1000 naela. Kuid Jacksoni viimane avalik avaldus viitab sellele, et kombinatsioon mänedžeridest, nõustajatest, kontserdi korraldajatest ja nendest, kes tahtsid aidata Jacksonil võlgadest vabaneda, olid lasknud sündmustel areneda laulja kontrolli alt välja. „Ma ei tea, kuidas ma teen 50 esinemist, ma olen tõeliselt vihane,“ ütles Jackson.

Skeptitsism selle üle, kas nõrk muusik suudab lõpule viia oma esinemised, viis AEG Live’i otsuseni, et nad on valmis ise kindlustama esinemisi.

Londoni kindlustusturul oli madal nõudlus poliisi järele, et kindlustada kõik AEG Live’i korraldatud kontserdid, üks kindlustusajakiri hindas vastutuse suuruseks ca 300 miljonit naela.

Esimese kümne kontserdi hind Londoni kindlusturul oli hinnanguliselt 80 miljonit naela. Philips oli veenis kindlustusmaaklereid, et arstid veetsid viis tundi Jacksonit uurides, võttes talt vereproovid. „Ta on taimetoitlane, ta on heas vormis. Me töötame veel kindlustuse kallal,“ ütles Phillips.

AEG küttis aga veelgi ootusi kontserditele üles, lubades, et Jackson annab kõige vaatemängulisema esinemise, mida siseruumide laval nähtud.

Veel sel nädalal teatati, et müüki paisatakse lisapileteid. Lisaks teatas Jacksoni pressiteenistus, et popikooni lavakostüümidel on enam kui 300 000 Swarovski kristalli. Levisid kuulujutud, et Jackson harjutab järgmist kuulsat lavaliikumist, mis võiks olla tema „kuulkõndimise“ järglane. Samal ajal eitasid korraldajad juttu, nagu võitleks muusik nahavähiga.

Jacksoni ootamatul surmal on tõsised tagajärjed ettevõttele Seatwave, mis vahendas partnerluses O2 Arenaga ligi 10 000 Jacksoni piletit järelturule tihti alla nimiväärtuse.

AEG Live’i veebileht kinnitas, et fännid, kes ei saanud tulla kontserdile muudetud kuupäevadel, saavad oma piletite eest makstud raha tagasi. Seda lubadust peab AEG Live nüüd täitma miljoni kliendi ees.

Samuti Jacksoni pileteid müünud Ticketmasteril on poliitika tagasi maksta pileti nimiväärtus ja lisaks ka eelmüügi tasu.

AEG Live on spordi- ja meelelahutusettevõtte Anschutz Entertainment Group tütarettevõte.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474