30. juuni 2009

Üürnikud võlgnevad Tallinna linnale 10 miljonit krooni

Tallinna elu- ja äriruumide üürnikud on linnavalitsusele võlgu 10,5 miljonit krooni, võlglaste arv ulatub üle 1700.

Tallinna Linnavaraameti elamumajanduse ja varahalduse teenistuse direktor Priit Pärtelpoeg hindas olukorda stabiilseks. "Talvekuudel on teatav kasv ja kevad-suvel võlg väheneb, aga üldiselt võib öelda, et siiani on üürivõlg üsna stabiilne püsinud," ütles ta.

Eraisikute üürivõlg oli 1. juuni seisuga 7,2 miljonit krooni. Aastavahetusel võlgnesid üürnikud umbes sama palju. Kevad-talvel oli võlg suurem, kuid kütteperioodi lõppedes maksavad paljud inimesed tasapisi võlad ära.

Eluruumi eest on Tallinnale võlgu 1587 peret, millest 773 on võlgu alla kuu. "Ca 50% võlglastest on sellised, kes maksavad alati eelmise kuu arve järgmise kuu algul, kuid võlgade kogusummast moodustab neilt laekuv raha ligikaudu 20%," rääkis Pärtelpoeg.

Äriruumide üürivõlgnevus oli samal ajal 3,3 miljonit krooni ning võlglaste arv küündis umbes 130ni.

Pärtelpoja sõnul eluruumide üüri tõstetud pole, küll aga võeti uued eluruumid kasutusele varasemast kõrgema 25kroonise üüriga ruutmeetrist. Äriruumide üür suureneb korra aastas tarbijahinna indeksi võrra juhul kui selline tingimus lepingus on.

2008. aastal teenis linnavalitsus eluruumide väljaüürimisest 21,2 miljonit krooni ja äriruumide üürist 75,2 miljonit krooni tulu. 2009. aastal planeeritakse eluruumidest saada 23 miljonit krooni ja äriruumidest 75,5 miljonit krooni üüritulu.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474