21. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korterite üür langes aastaga 30-40%

Võrreldes eelmise aasta II kvartaliga on korterite üürihinnad langenud 30-40%, seisis sel nädalal avaldatud Ober-Hausi turuülevaates. Buumiaegse laenuga ostetud korteri väljaüürimine toob omanikule miinust.

Kuna paljud ostsid buumi ajal kortereid nö investeeringuks ja väljaüürimiseks, siis täna on minimaalse omafinantseeringuga võetud laenu jääk oluliselt suurem kui korteri turuväärtus ning laenu kuumakse suurem kui võimalik üüritulu.

Üldjuhul on isegi Tallinna kesklinnas sisustuseta korterite vastu väga piiratud üürihuvi. Lisaks on oluliselt pikenenud omanike jaoks sobiliku üürniku leidmise periood. Kuna seoses tööpuuduse kasvuga suureneb välismaale tööle minejate arv, üritavad paljud senise elamispinna üürile anda, mis toob kaasa täiendava pakkumise, märkis Ober-Haus.

Potentsiaalsed üürilised on hakanud järjest enam tähelepanu pöörama üüritava elamispinna kommunaalkuludele. Esialgsele näiliselt odavale üürihinnale lisanduvad tihti suhteliselt kõrged kommunaalkulud.

Täna algavad kesklinnas rahuldavas korras olevate 1toaliste korterite pakkumishinnad juba ca 1500 kroonist kuus. Enimnõutud on 1–2toaline korter kesklinnas, hinnavahemikus 2500 – 5000 krooni kuus, soovitavalt koos köögitehnika ja auto parkimiskohaga.

Tihedat konkurentsi hotellidele pakuvad ööpäeva kaupa kortereid üürile andvad firmad ja eraisikud. Üüritehingud hinnaga üle 8000 krooni kuus on tänasel turul pigem erandid. Äärelinnas algavad 1toaliste korterite üüripakkumised alates 1000 kroonist kuus, 2toalistel alates 2000 kroonist kuus, tubadel alates 700 kroonist kuus.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474