14. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investorid nõuavad Gildilt edukustasu tagasi

Gildi poolt korraldatud võlakirjaemissiooni kaudu Aserbaidžaani kinnisvaraprojekti raha pannud investorid ei jõua kokkuleppele mitmesugusteks tasudeks kulunud raha tagastamise osas.

Võlakirju emiteerinud OÜ Seaside Residence Baku kirjutas eelmise aasta lõpus raportisse, justnagu oleks kinnisvaraprojekt näidanud investoritele juba 40protsendist tootlust. Sellest tulenevalt maksti Gildile edukustasu ning tasu 260 miljoni krooni suuruse emissiooni läbiviimise eest kokku 4,7 miljonit krooni.

Võlakirju ostnud investorid peavad seda summat ebamõistlikult kõrgeks ning nõuavad raha tagasi. Projekt on seisus, kus lahtine on nii osa maa ostmine kui ka juba soetatud maa omandiküsimus.

Ühe investori sõnul on läbirääkimised seisus, kus Gild oleks nõus edukustasu tagastama, kui sellega võetakse maha kõik ülejäänud nõuded. Sellise diiliga investorid aga ei nõustu.

Seaside Residence Baku majandusaasta aruande järgi on firma pooleteist aastaga kulutanud juriidilistele konsultatsioonidele 6,2 miljonit krooni. Aserbaidžaani tütarfirmale Delta Investments Group LLC on laenatud raha 20 miljonit krooni vähem, kui võlakirjainvestorid projekti panid. Samuti on võlakirjainvestoritelt saamata 16 miljonit krooni ning see summa on maha kantud, samas kui võlakirjade arv on jäänud samaks.

Osa investoreid ei usu ka, nagu oleks projekti vedanud Gildiga seotud inimesed paigutanud projekti 52 miljonit krooni, nagu seisab aruandes. Gild Bankers teemat kommenteerida ei soovinud.

Kokku on Aserbaidžaani võlakirju ostnud 27 Eesti ja seitse välisinvestorit. Kaheksale suuremale investorile kuulub 208,5 miljoni krooni väärtuses võlakirju. Suurimad investorid on Marcel Vicmann, Hans H. Luik ning Kristjan-Thor Vähi koos äripartner Marek Pärteliga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474