24. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Libafirma tehtud puurkaev võib põhjustada ebameeldivusi

Keskkonnaministeerium tuletab puurkaevu soovijatele meelde, et selleks tööks tuleb tellida tegevusloaga firma, mis vastutab ka joogivee kvaliteedi eest, teatas ministeerium.

“Ministeeriumi poole on pöördunud mitu inimest kurtmisega, et neile hiljuti rajatud puurkaev ei anna piisavalt vett, selle kvaliteet on kehv või on kaev varsti pärast valmimist hoopis sisse varisenud,” ütles keskkonnaministeeriumi veeosakonna spetsialist Heddy Riismaa.

Tavaliselt on sel juhul tegu ebaseaduslikult rajatud või projektile mittevastava puurkaevuga. “Sellised kaevud võivad tõesti omanikele probleeme tekitada, sest nende veetootlikkus ja kvaliteet ei pruugi vastata ootustele või võib pump hoopis põhja kukkuda ja lisaks kõigele muule kujutab selline kaev ohtu ka põhjaveele,” loetles Riismaa. Tellija pole kaevu saanud, kuid on kaotanud hulga raha, lisas ta.

Ettevõtetel, mis tegelevad puurkaevude projekteerimise või rajamisega, peab olema tegevusluba. See eeldab, et nende tööde tegijad on pädevad, täidavad põhjavee kaitse nõudeid ja nende seadmed ning tehnoloogia vastavad keskkonnanõuetele.

Puuraukude ja puurkaevude projekteerimiseks, puurimiseks ja likvideerimiseks annab ettevõtetele tegevusloa keskkonnaministri moodustatud hüdrogeoloogiliste tööde litsentsikomisjon. Litsentseeritud ettevõtete nimekiri on SIIN.

Seni on litsentsi andmisest keeldutud puuraukude ja -kaevude puurimise ning likvideerimisega tegelevatele Rissne Eesti OÜ-le ja Sulavesi OÜ-le ning puuraukude ja -kaevude projekteerimisega tegelevale FIE-le Svetlana Jaštšukile. Sulavesi OÜ peibutab tellijaid seaduslikult tegutsevatest konkurentidest tunduvalt soodsamate hinnapakkumistega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474