10. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraarendaja: saame Kakumäele ehitada peaaegu kõike

Kakumäe Jahisadama juht Sander Kaus ütles Äripäevale, et keskkonnaamet lubas Kakumäe sadamas ehitada peaaegu kõike, mida kinnisvaraarendajad tahtsid ja arendaja maksejõuetust karta pole.

Keskkonnaamet ütles oma kirjas, et nende hinnangul on võimalik ehitada nii sadamarajatised kui ka sadamahoone, Lesta tn 11 ja Lesta tn 10 korterelamud, samuti Lesta tn 20 hoone ilma ehituskeeluvööndit vähendamata. Ehk teiste sõnadega, selle kirja alusel me saame ehitada peaaegu kõike, mida me soovime ja planeerime ehitada," rääkis Kaus. "Seega ei oma antud keskkonnaameti kiri praktiliselt mingit mõju meie äriplaanile."

Kaus lisas, et kui siiski mingit lahkarvamust otsida, soovitas keskkonnaamet planeerida korterelamud looduslikule rohumaale, mis võib kohalike elanike privaatsust häirida. "Seetõttu soovime kindlasti ameti ja kohalike elanikega selle muudatusega seonduvaid asjaolusid arutada," märkis Kaus ja lisas, et keskkonnaamet ei kiida heaks ega jäta ehitusmahte kooskõlastamata, vaid avaldab oma arvamust, mis on detailplaneeringu protsessi tavapärane osa.

Kakumäe jahisadama projekti suurinvestor Jaan Pillesaar ütles, et peab Keskkonnaameti seisukohta positiivseks, kuna see võimaldab ehitada enamuse planeeritud ehitusmahust. "Keskkonnaametil on õigus ja kohustus esitada aga oma arvamusi. Konkreetne arvamus puudutab mõnede hoonete asukohta detailplaneeringus, mida tuleb veel siis ilmselt arutada," sõnas ta.

Äripäev küsis Sander Kausi ja Jaan Pillesaare kommentaari ka investoritele saadetud kirjale, mis rääkis lisainvesteeringute vajadusest lähema 12 kuu jooksul, pakkudes drastiliselt langenud kinnisvaraturul ja veniva detailplaneeringu juures investeerimise alternatiiviks pankrotti.

"Teie poolt viidatud ülevaade investoritele on pool aastat vana dokument," sõnas Kaus. "Juba ammu on investorite poolt kaasatud piisavad vahendid ettevõtte normaalseks majandamiseks. Ja see lause, et kui ettevõttesse raha ei lisata, läheb ta pankrotti, käib iga ettevõtte kohta. See ei tähenda, et ettevõtet tegelikult mingi pankrotioht ähvardas või ähvardab."

"Mis puutub sellesse teise kirja, siis see on mingi igivana kiri ilmselt," rääkis Pillesaar. "Kakumäe Jahisadam on nii enne kui pärast seda kirja mitu korda kapitali tõstnud ja eks vajaduse korral tõstab ka edaspidi. See on ju täiesti tavapärane äriline situatsioon – niikaua kui ettevõte ei ole planeeritud kasumisse jõudnud, tuleb sinna raha lisada."

Pillesaar lisas, et Kakumäe Jahisadam on täna investeerimise faasis ja jääb sinna arvatavasti veel tükiks ajaks, investorid on sellega ka arvestanud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474