16. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aeroc International lunastas võlakirjad

Rahvusvahelisele börsifirmale kuuluv Aeroc International lunastas eile tähtaegselt ja nominaalhinnaga võlakirjad neile umbes 30 protsendile investoritele, kes pool aastat varem ei nõustunud oma võlakirju soodushinnaga ettevõttele tagasi müüma.

"Kevad-suvel oli ettevõtte seis hoopis teine kui praegu ja ka need investorid tegid õigesti, kes siis allahindlusega võlakirjad ettevõttele tagasi müüsid. Tagantjärele tarkus oleks nüüd öelda, et nad tegid vale otsuse, sest osa investoreid sai võlakirjade eest praegu nominaalhinna," rääkis Aeroc Internationali juht Ivar Sikk. Aeroci seis on Siku sõnul kevadega võrreldes oluliselt stabiilsemaks muutunud, kuna pankadega annab nüüd paremini läbirääkimisi pidada ja ka turgudel on suurim kriis möödas.

 Praegu kavatseb Aeroc keskenduda olemasolevatele turgudele ja stabiilsusest kasvule pürgimisele, esialgu ei ole plaanis laienemist ega uute võlakirjade emiteerimist. "Kui tulevikus uusi projekte planeerime, siis ei välista me uute võlakirjade emiteerimist, kui ka vastaspoolel huvi on," sõnas Sikk. Äripäev kirjutas kuu aega tagasi, et pikaajaliseks investeerimiseks mõeldud SEB ja Sampo II samba pensionifondid ning hulk SEB investeerimisfonde müüsid mõni kuu enne rahvusvahelisele börsifirmale kuuluva Aeroc Internationali võlakirjade lunastamisaega väärtpaberid umbes 20-25% allahindlusega ettevõttele tagasi. Swedbanki investeerimisfondide juhi Agnes Makk ütles siis, et ka nemad said väärtpaberite tagasiostupakkumise, kuid ei pidanud seda aktsepteeritavaks. Ka enamik väikeinvestoreid ei läinud siis võlakirjade soodusmüügiga kaasa. Võlakirjad alles jätnud investoritel oli õnne - ettevõte lunastas võlakirjad tähtajal nominaalhinnaga.

Aeroc International AS toodab betoonist ehitustooteid.

- Tütarettevõtted Baltimaades, Venemaal ja Ukrainas, toodangut turustatakse lisaks ka Skandinaavia maades.- 2008. aastal jäi 1115 miljoni kroonise käibe juures 293 miljoniga kahjumisse.

Omanikud

- Aeroc Internationali suuromanik 90protsendise osalusega on Venemaal registreeritud LSR Group. Ettevõte asutati 1993. aastal ja tegemist on ühe juhtiva kinnisvaraarenduse, ehituse ja ehitusmaterjalide tootmise vallas tegutseva ettevõttega Venemaal Peterburi ja Leningradi piirkonnas. Kontsern tegutseb ka Moskvas, Jekaterinburgis, Ukrainas ja Baltimaades.- LSR Group on noteeritud nii Moskva kui ka Londoni börsil.- 2008. aastal kasvas LSR Groupi käive 39 protsenti, ulatudes ligi paarikümne miljardi kroonini. Kulumieelne kasumimarginaal kasvas 22 protsendilt 26 protsendile.- 10% Aeroc Internationalist kuulub Yaico ASile, mille omanikfirma Yaico Holding OÜ on äriregistri andmetel likvideerimisel. Viimase omanik oli tänavu maini USAs registreeritud samanimeline firma.- 2005. aasta suveni omasid 10% Aerocist Kersti ja Argos Kracht, seejärel liikus osalus USA firma nimele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474