21. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kodanik teenis villa müügilt 590 miljonit kasumit

Täpselt kaks aastat tagasi eriliste teenete eest Eesti kodanikuks saanud ärimees Rustam Aksenenko teenis Kasahstani presidendi teisele tütrele maja müügist 55,7 miljonit Šveitsi franki (590 miljonit krooni) kasumit.

Ajalehe Le Monde ja Tribune de Geneva andmeil ostis Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi noorem tütar Dinara Kulibajeva Šveitsis d'Aniéres' piirkonnas asuva  villa 74,7 miljoni frangi eest. 2005. aastal oli Rustam Aksenenko soetanud täpselt sama kinnistu „vaid“ 19 miljoni frangi eest.

Kinnisvarafirma De Rham Sotheby müügijuhi Thomas Geiser sõnul on alati kliente, kes on nõus heas kohas asuva kinnisvara eest sellist hinda maksma, lisades et antud piirkonnas luksuskorterite ruutmeetri hinnatase võib küündida 36 000 frangini (382 000 krooni).

Villa ostja Dinara Kulibajeva on abielus naftamagnaat ja pankur Timur Kulibajevega, kellele kuulub suurosalus Kasahstani pangas Bank Halyk ning kelle varanduse on ajakiri Forbes hinnanud 2,1 miljardi dollarini (23,2 mld krooni).

Villa müüja Rustam Aksenenko on endise Venemaa transpordiministri Nikolai Aksenenko poeg, kes sai 2007. aastal vahetult enne jõule Eesti Vabariigi valitsuselt eriliste teenete eest Eesti kodakondsuse.

Rustam Aksenenko asutas 1998. aastal Eestisse transiidifirma DBT, millesse ta investeeris 150 miljonit krooni. Samuti on ta olnud seotud Estonia Teatri vastas oleva Teatri Majaga ja ravimimüügifirmaga Magnum.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474