3. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gazprom viskab Euroopas vahendajad üle parda

Gazprom plaanib uuendada gaasi ekspordiskeemi Euroopasse, visates tarneahelast välja vähemolulised vahendajad, kirjutas uudisteagentuur Interfaks viitega ettevõtte juhatusele.

Praegu on Gazpromi müügiahel mitmetasandiline. Kontserni juhatus leiab, et arvukate tütarettevõtete tegevus pole läbipaistev. Gaasi müüvad kohalikud ühisettevõtted, Saksamaal on ühisettevõte firmaga Wingas, Austrias firmaga GWH, Itaalias Promgasi ja Serbias Jugorosgaziga.

Vahendajatest lahtisaamine võib osutuda keeriliseks, kuna mitmed neist pole mitte ainult gaasi edasimüüjad, vaid omal maal ka gaasivõrgu ehitajad.

Aastatel 2009-2010 vähenesid Gazpromi ekspordimahud ja kasumlikkus märgatavalt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474