4. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võlgades kraanafirma juht: ma ei taha enam Eesti riiki orjata!

Kottige poliitikuid ja jätke mind rahule, pahvatas tõsteseadmete rendifirma ASi Ithal-Kraanad ainuomanik ja juht Matti Mürk küsimusele, miks ettevõte on võlgade tõttu inkassofirma huvisfääri sattunud.

Ithal-Kraanade maksuvõlg riigi ees küünib kahe miljoni kroonini ning inkassofirma OÜ Võlakütid koondab Ithal-Kraanade vastu võlanõudeid.

Mürk küsis üle, mis nimeline inkassofirma nende vastu huvi tunneb, ja kinnitas, et too firma pole temaga ühendust võtnud. „Ma imestan selle üle, miks ajakirjandust minu väikese firma saatus üldse huvitab – täna ei huvita ju kedagi ühe Eesti väikese firma saatus,“ lausus Mürk. „Eesti majandus on kukkunud, minu kliendid on mulle kolm miljonit krooni võlgu ja mina pean võlad ära maksma, kurat. Ma ei taha enam seda Eesti riiki orjata!“

Mürgi sõnul mõtles ta juba kuu aega tagasi, et kuna tal on kolm neljandikku tegevusest Läänes, siis viib ta siit ka viimase neljandiku ära. „Siin elavad ainult raipenokkijad, kaasa arvatud riik,“ oli Mürk vihane kõigi, sealhulgas inkassofirmade peale.

Mürk ütles, et ta tegutseb Rootsis, Portugalis ja mitmel poole mujal Euroopas. „Igal pool on normaalsem töötada kui Eestis, isegi Lätis on normaalsem tööd teha,“ lõpetas Mürk lühikese telefonivestluse.

OÜ Võlakütid juhatuse liikme Ivar Kamariku sõnul koondavad nad võlanõudeid Ithal-Kraanade vastu ja see firma pole sugugi ainus, kelle vastu esitatud võlanõudeid on nad valmis juurde ostma. „Me kaalume, kelle vastu võlanõudeid juurde osta ja kelle vastu mitte,“ rääkis Kamarik. „Meie tegevuse lõppeesmärk on ikkagi see, et ülevalolevad võlanõuded saaksid rahuldatud.“

Ithal-Kraanad on tõsteteenust osutanud alates 1995. aastast. Kuna teenuse osutamine ja renditud kraanade vajadus sõltub otseselt muutustest ehitussektoris, siis on ettevõtte viimaste aastate majandusnäitajad olnud langustrendis. Kui 2007. aastal teeniti 102 miljoni krooni suuruse käibe juures 35 miljonit krooni kasumit, siis 2008. aastal oli firma käive 61,6 miljonit krooni ja kasumit saadi 21 miljonit krooni. Oma 2008. aasta majandusaruandes prognoosis Ithal-Kraanad 2009. aasta käibeks 35 miljonit krooni.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474