8. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustusseltsi D.A.S. portfell viiekordistus

Õigusabikulude kindlustusselts D.A.S. kasvatas eelmisel aastal oma portfelli Eestis viis korda, nelja miljoni kroonini, ning varade mahtu ligi 13 protsenti, 48 miljonini.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse ASi kogutud kindlustusmaksete hulk kasvas eelmisel aastal 377%, 2,56 miljoni kroonini. Kui üle-eelmise aasta lõpul oli firma kindlustusportfell 786 000 krooni, siis eelmise aasta lõpuks oli selle maht kasvanud üle viie korda korra, nelja miljonini.

Kahjude hüvitamiseks kulus 2009. aastal 1,6 miljonit. Selts lahendas 79 kahjujuhtumit ning nõustas kliente õigusalastes küsimustes rohkem kui 470 korral.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse juhatuse liikme Maiko Kalveti sõnul on majanduskriis hüppeliselt suurendanud Eesti inimeste huvi õigusabikulude kindlustuse vastu. "Finantsinspektsiooni andmetel oli D.A.S. eelmisel aastal kõige kiiremini kasvanud Eesti kindlustusselts, kelle kogutud kindlustusmaksete hulk näitas ainsana kolmekohalist kasvuprotsenti," lausus ta.

"Õigusabikulude kindlustus omakorda oli mullu ainus olulist mahukasvu näidanud kindlustusliik Eestis. Meile esitatud kahjunõuete ning õigusalaste nõustamiste põhjal võib öelda, et enamik klientide muredest on seotud töösuhte lõpetamise seaduslikkuse, koondamishüvitiste ja teiste tööõiguse küsimustega," rääkis Kalvet.

Sel aastal jätkab D.A.S. müügi- ja teenindusvõrgu laiendamist, praegu tegutsevad ettevõtte kontorid lisaks Tallinnale Tartus, Rakveres ja Pärnus.

1928. aastal asutatud D.A.S. on Euroopa suurim õigusabi kindlustaja, mis tegutseb 16 Euroopa riigis. Eestis 2006. aasta novembris tegevust alustanud D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse AS pakub erinevate õigusabikulude kindlustamist, juriidilist nõustamist ja õiguslike huvide kaitsmist nii era- kui äriklientidele Eestis ja välismaal.

Õigusabikulude kindlustusele spetsialiseerunud kindlustusgrupp D.A.S. kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis on Saksamaal üks suuremaid ning kuhu kuuluvad näiteks ka Eestis tegutsevad ERGO Kindlustuse AS, ERGO Elukindlustuse AS ja ERGO Funds AS. Kindlustusgrupi ERGO põhiaktsionär on maailma suurim edasikindlustuskontsern Munich Re.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474