8. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko Ehitus vaatab ülevõtmiste suunas

Merko Ehitus vaatab avatud silmadega ülevõtmise võimalustele Lätis ja Leedus, ütles ehitusfirma juhatuse esimees Tiit Roben Bloombergi küsimustele vastates.

Merko Ehitus soovib ka kasvatada oma turuosa teedeehituse alal. "Järgmiste aastate eesmärgiks on kasvatada meie kohalolekut ja turuosa Balti turgudel," ütles Roben. "Eestis näeme me vähest vajadust ülevõtmisteks," lisas ta.

Leedus kukkus ehitusmaht mullu 54, Lätis 48 ja Eestis 30 protsenti, kuna üleilmne krediidi külmumine ja eelarvete kärped halvendasid kohaliku majandussurutist, mille tõi kaasa laenurahaga finantseeritud kinnisvaramulli lõhkemine.

Alanud aastaks prognoosis Roben Eestis ehituse mahu kümneprotsendist langust ja paranemist tulevaks aastaks. Läti ja Leedu arengud on Eestist umbes aastaga maas, märkis ta.

"Kuna ettevõte on rahanduslikult tugev, siis oleksid ülevõtmised Lätis-Leedus teretulnud ning kindlasti parematel tingimustel kui buumi ajal," kommenteeris Swedbank Marketsi analüütik Risto Hunt. Ta lisas, et võib tõsta Merko hinnasihti, mis on praegu umbes 15 protsenti aktsia turuhinnast kõrgemal.

Tiit Robeni sõnul on viimase kuue kuu jooksul tunda mõningast pankade suhtumise paranemist Eesti ehitussektori vastu, kuid Lätis ja Leedus on pangad jäänud väga jäikadeks.

Merkol oli aasta lõpu seisuga 761 miljonit krooni rahas ja hoiustes ning ettevõte püüab lõigata sellest praeguses olukorras tulu, pakkudes projektide kaasfinantseerimist.

Ettevõte teenis mullu 69 protsenti käibest Eestis. Leedus kukkus ettevõte käive enam kui 90 protsenti, 70,9 miljoni kroonini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474