15. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnits: jutt Ülemiste City müügist on kõlakas

ASi Mainori omanikeringi kuuluv Ülo Pärnits tõdes, et kuuldused justkui ettevõtte tahaks Ülemiste City maha müüa, on kuulujutt.

„Ülemiste Cityt me müüa ei soovi, see on kõlakas, me lähme sellega edasi,“ rääkis Pärnits plaanidest. „Me otsime sinna muidugi investoreid ja kompanjone, sest oleme juba piisavalt suureks kasvanud,“ lisas ta.

Möödunud majandusaastale hinnangut andes ütles Pärnits, et aasta oli üldiselt stabiilne. „Meile ei ole see masu eriti suurt mõju avaldanud,“ rääkis Pärnits. Kuna ettevõtte suurema mahu moodustab kinnisvara, siis see toimib omaniku sõnul hästi. „Meil on täitumus 92-93% uutes osades,“ täpsustas ta. Pärnits lisas, et ka rendihinnad pole langenud, mis on põhiline.

„Ka meie mööblitööstus töötab korralikult, energeetika on heal järjel ja Mainori Kõrgkool töötab korralikult,“ märkis Pärnits. Tema sõnul on probleem ainult ühe tehasega, aga ka sellega loodetakse orienteeruda Skandinaavia turule ning siis läheb tehas käima.

Mainori menust kõneldes mainis Pärnits, et ettevõttena on tegutsetud alates 1992. aastast. “Oleme kõik aastad olnud kasumis, kõik aastad on kasvanud omakapital ja kriise on siin ka ridamisi olnud,“ lausus ta. „Selge see, et ei saa öelda, et masul ei olnud mitte mingisugust mõju, oli, aga olid sellised varud, mis amortiseerisid neid lööke, mis väljastpoolt tulid,“ mainis Pärnits.

Prognoose ja eesmärke kommenteerides ütles Pärnits, et tahetakse ümber häälestuda selles majandusolukorras, kuhu ollakse sattunud. „Pangad on nii-öelda uksed kinni pannud ja elu tuleb elada edasi,“ möönis ta. 

Ehkki Mainori laenukoormus on omaniku hinnangul suur, ca 900 miljonit, suudetakse laene teenindada. „Me suutsime eelmisel aastal kõiki laene teenindada nii, et me midagi ei pikendanud ega palunud halastust, maksime üsna tugevalt laene tagasi,“ mainis Pärnits.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474