17. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti kindlustusmaaklerid koondusid ühe mütsi alla

Eelmisel nädalal otsustasid Balti riikide kindlustusmaaklerite liidud luua ühise rahvusvahelise organisatsiooni, mille eesmärk on esindada kogu Balti kindlustusmaaklerite turgu nii rahvusvaheliselt kui ka suhetes kindlustusseltsidega. 

„Balti kindlustusmaaklerite koondumine ühtsesse organisatsiooni muudab kindlustusturu läbipaistvamaks, kliendi jaoks tähendab see rohkem valikuid ja paremaid võimalusi kindlustusteenuse ostmisel,“ rääkis liidu loomisest Eesti Kindlustusmaaklerite Liidu juhatuse liige Risto Rossar. „Ühtse organisatsiooni alt tegutsemine annab maakleritele juurde jõudu turult kliendile parimate kindlustuspakkujate leidmiseks,“ lisas Rossar.

„Balti riikide kindlustusmaaklerite ühinemine on oluline sündmus, kuna sellega on loodud võrdväärne partner läbirääkimisteks kindlustusvaldkonna üle teiste rahvusvaheliste organisatsioonide, valitsuste ja kindlustuspakkujatega,“ kommenteeris Balti maaklerite liidu loomist  Läti kindlustusmaaklerite assotsiatsiooni juhatuse esimees Aigars Krums. „Kõige suuremad võitjad on aga kindlasti Balti riikide elanikud, kellel on võimalus saada kvaliteetsemaid ja kasulikumaid kindlustusteenuseid,“ ütles Krums.

Kolme riigi kindlustusmaaklerite organisatsiooni moodustamises osalesid Eesti Kindlustusmaaklerite Liit, Läti Kindlustusmaaklerite Assotsiatsioon, Läti Elukutseliste Kindlustusmaaklerite Liit, Leedu Kindlustusmaaklerite Liit ja Leedu Kindlustusmaaklerite koda.

Uue organisatsiooni üks eelseisvatest ülesannetest on tugevdada kindlustusmaaklerite rolli ja edendada maaklerite osa kindlustusprotsessis Balti tusturul. Kindlustusmaaklerite roll on kliendi huvidest ja vajadustest lähtuvalt kindlustusturult parimate teenuseosutajate leidmine, seda kliendile kindlustusteenuste võrdluse ja analüüsi ning konsultatsiooni pakkumise kaudu.

Praegu hõlmavad kindlustusmaaklerid Eesti kindlustusturust 40%, Lätis ja Leedus 35%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474