22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roben: enam koostööd riigi ja erasektori vahel

Kasvav töötus hakkab aasta teisel poolel tootma meile täiesti uuel tasemel sotsiaalseid probleeme - siinkohal võiksid riik ja erasektor senisest enam koostööd teha, ütles Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben.

"Ehitusturul toimuvad arengud inertsiga ja oleme ka varem öelnud, et 2010. aasta tuleb võrreldes eelnenud aastaga kindlasti raskem," tõdes Roben.

Ta lisas, et Merko eeliseks on nende konservatiivsest  arengust tulenev hea likviidsus ja meeskonna kompetents. "Rasked ajad hakkasid meie jaoks varem ja see on meeskonda liitnud."

"Laiemalt vaadates tundub, et avalikus inforuumis kipub tihti segamini minema kaks teineteisega seotud, kuid siiski erinevat teemat. Optimistliku lähenemise nimi on euro. Kahtlustki ei ole, et siin on olukord parem kui kuus kuud tagasi," nentis Roben. 

Ettevõtjates on tekkinud euro lähenemisega ehk veidi enam kindlustunnet, sõnas ettevõtja. "Valitsus näeb, et rasked otsused kannavad esimest vilja, märgata on teatud elavnemist ka investeerimisel. Teiselt poolt on siin ka palju soovmõtlemist, mis on juba osad kodanikud viinud teatud eufooriani."

"Tavakodaniku tasemel on asjad endiselt päris halvad - tarbimine kukub järjekindlalt, kasvav töötus hakkab aasta teisel poolel tootma meile täiesti uuel tasemel sotsiaalseid probleeme. Kui midagi soovitada, siis senisest enam koostööd riigi ja erasektori vahel. Vabu vahendeid on nii riigil, kodanikel kui ettevõtetel," märkis Roben.

"Kindlasti oleks võimalik soodsat ehitushinda ära kasutades koheselt käivitada ilmselgelt vajalikud projektid. Säilitada ja luua töökohti. Kui osagi sellest ärahirmutatud rahast saaks deposiitidest reaalmajandusse lasta, oleks ka juba samm edasi," tõdes ta.

"Ja pensionifondide raha tuleks muidugi Eestisse tagasi meelitada. On selleks mingid uued ettevõtted börsil või tuleks regulatsiooni muuta, kuid see ei ole päris normaalne, et Eesti maksumaksja pikk raha välisriikide majandust poputab," lisas Roben.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474