12. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seaduse tõlgenduse kohaselt on ka Tallinna loomaaed soojatootja

Seoses elektriaktsiisi kehtestamisega muudeti 2007. aasta suvel ka keskkonnatasude seadust ja kuna selles ei olnud eraldi lahti seletatud mõistet „soojatootja“, asusid keskkonnateenistused maakonniti seda erinevalt tõlgendama. Sellisel moel muutusid sooja tootjateks ka näiteks Tallinna loomaaed, Audru keskkool, Tartu Lennujaam ja Pärnu Linavabrik.

Keskkonnaministeerium saatis täna teistele ministeeriumitele ja riigiasutustele kooskõlastamiseks keskkonnatasude seaduse muutmise eelnõu, millega täpsustatakse CO2 tasu maksmise kohustust ja ühtlustatakse seni erinevalt rakendatud saastetasu.

Eelnõu kohaselt kompenseeritakse ettevõtjatele enammakstud CO2 saastetasu, edastas keskkonnaministeerium.

Eelmisel aastal moodustati ministeeriumi haldusalas keskkonnaamet, mille käigus liideti senised maakondlikud keskkonnateenistused. Esimese tööaasta jooksul selgus, et CO2 tasu maksmise kohustust on maakonniti erinevalt tõlgendatud. Viimase kahe aasta andmete analüüs näitas, et saastetasu on nõutust enamas määras tasunud kuni 475 ettevõtet ja organisatsiooni.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi sõnul rikub niisugune erinev kohtlemine regiooniti võrdse kohtlemise printsiipi ja seda ei saa õigusriik enesele lubada. "Me peame tunnistama tehtud viga ja enammakstud summad ettevõtjatele kompenseerima," lisas Tamkivi.

Enne seaduseelnõu jõustumist peab see läbima riigiasutuste vahelise kooskõlastusringi, saama heakskiidu vabariigi valitsuses ja riigikogu peab selle vastu võtma.

Keskkonnaamet tõlgendab CO2 tasu maksmise kohustust juba 2010. aasta algusest ühetaoliselt, kinnitas keskkonnaministeerium.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474