15. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seppiku arvates ei ole Kapo korruptsiooni uurimisega midagi saavutanud, Rahumägi süüdistab Aegi ebademokraatlikkuses

Keskerakonna aseesimees Ain Seppik ütles Vikerraadio "Reportertunnis", et kaitsepolitsei ei ole korruptsiooni uurimisel eriti midagi saavutanud. Jaanus Rahumägi aga süüdistas Raivo Aegi ebademokraatlikuses.

"Reporteritunnis" osalesid lisaks riigikogu nn kapo-komisjoni liikmele Seppikule ka sama komisjoni esimees Jaanus Rahumägi ja samuti kapo-komisjoni kuuluv "roheline" Marek Strandberg.

Kui Seppik süüdistas kapot korruptsioonikuritegudega mitte hakkamasaamises, siis Rahumägi materdas kapo peadirektorit Raivo Aegi, kes Rahumägi arvates ei ole demokraatliku ühiskonna põhiprintsiipidest aru saanud.

Seppiku sõnul liigub praegune kapo üha enam poliitilise politsei staatuse suunas.

"Kaitsepolitsei areneb nagu asi iseeneses. Praegu ei tööta kuigi hästi ka peaministri juures asuv koordinatsioonibüroo. Õigemini ma ei tea üldse, mida ta seal koordineerib. Meie komisjoniga on koostöö olemas, aga see on formaalne," arutles Seppik.

Endise siseministri, politseiameti peadirektori ja tippkeskerakondlase hinnangul peaks otsustajad väga tõsiselt kaaluma, kas edaspidi peab kapo eelkõige tegelema vastuluure või korruptsioonikuritegude uurimisega.

"Praegu ei saa enam kapolt kõrgkorruptsiooni juhtumite uurimist ära võtta, sest prefektuuridel ei ole nende menetlemiseks üldse võimekust. Kuigi, midagi erilist ei ole ju ka saavutatud. Mitmed asjad on kohtus. Kohtuasjad on pooleli," kritiseeris Seppik.

Keskerakondlane oli lugenud ka kapo tänavust aastaraamatut

"Kui ma lugesin seda aastaraamatut. Millegipärast on see roheline... Ma arvan, miks see nii on. Keskerakonna värv. Meil on viimasel ajal väga palju kokkupuuteid olnud. Kui räägime korruptsioonikuritegudest, siis neid juhtumeid ei ole tänaseks väga palju lahendatud. Need on alles kohtus. Need on lahendamata. Süütuse presumptsioonist ei tea kaitsepolitsei mitte midagi," väitis Seppik.

Seppik tuletas meelde ka kapo fiaskot, kui Tallinna linnavalitsusse öösel "tööle" läinud salapolitseinikud maja turvakaameralintidele jäid ning Raivo Aeg hiljem Edgar Savisaarega sel teemal väitlusse asus.

"Ei ole üheski demokraatlikus riigis võimalik, et salapolitsei juht hakkab kõrge poliitikuga väitlema ja diskuteerima. See ei ole lihtsalt võimalik," raius Seppik.

Keskerakondlasega sama meelt oli ka Jaanus Rahumägi, kelle hinnangul eksis Raivo Aeg sügavalt, kui öelnud Rahumägi väitel kapo sünnipäevakonverentsil avalikult, et tema jaoks olevat kummastavad kapot puudutavad erinevad seisukohad ja kriitika. 

"Kui julgeolekuasutuse juht ütleb, et erinevad arvamused on saatanast, siis on see demokraatiale ohtlik," teatas Rahumägi raadiosaates.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474